Žabljak: U gradu gotovo normalno, sela potpuno paralisana

Smirivanjem vremena snjegočistači Komunalnog preduzeća prema prioritetima djeluju i "proširuju" ulice i čiste parkinge
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2012. 12:38h

Uprkos snijegu koji je napadao skoro dva metra na Žabljaku se živi gotovo normalno. Ima struje i vode a glavne gradske saobraćajnice su elementarno prohodne.

Smirivanjem vremena snjegočistači Komunalnog preduzeća prema prioritetima djeluju i "proširuju" ulice i čiste parkinge.

Pomaže i policija pronalazeći vozače koji su svoje automobile ostavili na saobraćajnicama jer oni predstavljaju smetnju za djelovanje snjegočistača.

Narod je nestrpljiv pa telefon direktora Komunalnog preduzeća Radenka Radulovića neprekidno zvoni. On nam je kazao da su angažovane dvije utovarne lopate i kamion sa kosim plugom.

"Problem je i to što su oko ulica bedemi pa se nema gdje odlagati snijeg koji uklanjamo sa ulica. Problem ćemo riješiti montažom roto freze na jednu od naših mašina.

Posla je dosta, slijedi rad na perifernim saobraćajnicama i u prigradskim naseljima. Sa roto frezom biće sve efikasnije", kaže Radulović.

Žabljačani su stabilizaciju vremena iskoristili i za temeljno uklanjanje snijeda ispred kućnih ulaza i sa krovova. Za razliku od grada sela su potpuno paralisana. Niko ne može reći kad će snjegočistači prema selima.

Glavna prilazna komunikacija Pljevlja - Žabljak - Nikšić je stalno prohodna ali nedovoljno proširena.

Šef stacionara "Crnagoraputa" u Žabljaku Sveto Anđelić kaže da su na putu dva snjegočistača sa roto frezom, četiri kamiona sa kosim plugom i dvije utovarne lopate.

"Proširujemo put pa je prema Nikšiću uspstavljena širina jedne i po trake. Tako radimo i prema mostu na Tari. Od mosta prema Mojkovcu nije prohodno.

Od usovi cijela trasa je bukvalno ravna i trasa puta se ne poznaje. Tamo je krenula utovarna lopata i radiće koliko se može. Stari put prema Šavniku takođe je neprohodan", kaže Anđelić.

Galerija

Bonus video: