Unija slobodnih sindikata podržala protest na sjeveru

On je rekao da organizatori bjelopoljskog protesta imaju podršku USS ukoliko njihovi zahtjevi idu u pravcu socijalnog bunta
55 pregleda 0 komentar(a)
Srđa Keković, Foto: Savo Prelević
Srđa Keković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2012. 09:03h

Generalni sekrtera Unije slobodnih sindikata, Srđa Keković, je kazao da USS podržava protest radnika i građana koji je najavljen za 10. februar u Bijelom Polju.

Organizacioni odbor radnika sa sjevera Crne Gore, koji su ostali bez posla zbog propalih privatizacija i stečajeva, invalida rada, nezaposlenih i NVO aktivista koji su za 10. februar zakazali protest ispred Višeg i Osnovnog tužilaštva u Bijelom Polju pozvao je Kekovića, izvršnu direktoricu MANS-a Vanju Ćalović i predstavnika Studentske unije Demira Hodžića da tog dana dođu i daju podršku radnicima i građanima sa sjevera Crne Gore.

"Koliko smo shvatili, oni su protest zakazali na talasu naših zahtjeva da se prestane sa praksom pretvaranja građana u tranzicione gubitnike. Ne čudi me da se to dešava baš u Bijelom Polju jer su građani tog grada najbolje osjetili “benefite” privatizacije i promašenih politika kroz ugašena preduzeća i uništenu privredu", kazao je Keković.

On je rekao da organizatori bjelopoljskog protesta imaju podršku USS ukoliko njihovi zahtjevi idu u pravcu socijalnog bunta kroz koji se želi preispitati privatizacija Telekoma, Željezare, KAP-a, Jugopetrola i brojnih drugih nekada državnih preduzeća.

"Jedino što mi od njih tražimo je da to bude miran i dostojanstven protest", kazao je Keković.

Okvirni termin za Podgoricu 18. februar

Unija slobodnih sindikata će početkom sljedeće sedmice odlučiti o tačnom datumu održavanja protesta, koji će prije svega zavisiti od vremenskih prilika.

Generalni sekretar Srđa Keković je kazao “Vijestima” da je 18. februar okvirno određen kao datum održavanja protesta kojim će, u saradnji sa Mrežom za afirmaciju nevladinog sektora i Studentskom unijom, nastaviti sa iskazivanjem nezadovoljstva građana socioekonomskim položajem koji je na izuzetno niskom nivou zahvaljujući politici koju vodi Vlada.

Bonus video: