Krivolovci ubili srne, na psećoj ogrlici ostao broj telefona?

U mojkovačkoj policiji nijesu mogli da potvrde da li su ubijene dvije srne, jer, kako su rekli, nijesu našli leševe životinja
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2012. 04:28h

Nezvanične informacije, prema kojima su prije dva dana, na području mojkovačkog lovišta u Bistrici, ubijene dvije srne, za “Vijesti” je potvrdio i predsjednik tamošnjeg Lovačkog društva dr Miloje Zejak.

Prema njegovim riječima, odmah nakon dojave o ubijenim životinjama, pozvali su policiju, ali i napisali krivičnu prijavu. On je kazao da smatra da će lako biti otkriti ko je ubio životinje, jer su na mjestu gdje se to dogodilo nađeni dokazi, koji direktno upućuju na počinioca.

To je dovoljno jasan trag za istragu.

Prvi put lovočuvar

On je dodao da je to prvi takav slučaj u minule tri godine, jer je znatno pojačana kontrola, a mojkovačko loviše prvi put ima i lovočuvara.

U mojkovačkoj policiji nijesu mogli da potvrde da li su ubijene dvije srne, jer, kako su rekli, nijesu našli leševe životinja.

U mojkovačkoj policiji nijesu mogli da potvrde da li su ubijene dvije srne, jer, kako su rekli, nijesu našli leševe životinja.

“Odmah po prijavi iz Lovačkog društva, odnosno od predsjednika Zejaka, pošli smo na lice mjesta i zatekli krvave tragove, životinjske dlake i još neke predmete. Svi dokazi su prikljupljeni i u toku je kriminalistička obrada, čije rezultate očekujemo uskoro. Obavijestili smo i osnovnog tužioca u Bijelom Polju” rekao je za “Vijesti” rukovodilac ispostave policije Vesko Damjanović.

Zarađuju od srnetine

On nije želio da komentariše informaciju da je na mjestu gdje su životinje ubijene nađen lovački pas, na čijoj je ogrlici bio broj telefona, niti nezvanične informacije da je vlasnik kera široj javnosti poznato ime.

Meso plemenite divljači je vrlo skupo i cijenjeno.

Meso plemenite divljači je vrlo skupo i cijenjeno.

Krivolovci, prema nezvaničnim informacijama, vrlo dobro zarađuju prodajući ga u poznatim podgoričkim restoranima.

Prije nekoliko godina srneće meso se za posebne goste i tajno spremalo i u nekoliko kolašinskih restorana. Ti slučajevi nikada nijesu istraženi niti procesuirani, iako su se u nekoliko navrat u medijim pojavljivale informacije o tome.

Bonus video: