Kilometar "promenade" u Petrovcu 7,5 miliona eura

Kao primjer neracionalne potrošnje, u SNP-u su naveli da je samo izgradnja javnog WC-a na šetalištu, koje nije ni u funkciji, koštala 270 hiljada eura
115 pregleda 0 komentar(a)
šetalište petrovac, Foto: Vuk Lajović
šetalište petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.02.2012. 19:21h

Izgradnja šetališta uz petrovačku plažu, dugog oko kilometar, koštaće Opštinu čak 7,5 miliona eura. To je konačna računica koju je izveo opštinski Sekretarijat za investicije, nakon što je za završne radove na toj promenadi tenderom odredio da je potrebno 1,45 miliona eura.

Izgradnju šetališta u jednom od najljepših primorskih gradova tokom proteklih gotovo pet godina pratile su brojne poteškoće i kontroverze, jer ekonomska kriza koja je uzdrmala najbogatiju crnogorsku opštinu dovela je u nekoliko navrata u pitanje završetak tog kapitalnog projekta.

Procedura oko tendera je ispoštovana onako kako treba i očekujemo da se to vrlo brzo riješi.

On je kazao da nema nekog velikog osnova za žalbu, te je uvjeren da će ubrzo biti određen izvođač koji će završiti šetalište.

“To je jako važno, s obzriom na kratak građevinski period u toku godine, kada znamo da tokom ljeta nema gradnje tri mjeseca. Nadam se da bi, ukoliko se to brzo završi, mogli sljedeće godine da imamo šetalište komplet završeno”, kazao je Pajković.

Učestvuje i "Morsko dobro"

On je naglasio da Opština ima neophodnih 1,45 miliona eura, potrebnih za popločavanje i završetak šetališta.

Samo izgradnja javnog WC-a na šetalištu, koje nije ni u funkciji, koštala 270 hiljada eura.

Najjača budvanska opoziciona partija, SNP, prije mjesec dana je na konferenciji za novinare, održane upravo na petrovačkom šetalištu, upozorila da je izgradnja te promenade još jedna od „korupcionašnih afera“, izražavajući sumnju da je do sada u izgradnju kilometar dugog šetališta potrošeno nevjerovatnih šest miliona eura.

Kao primjer neracionalne potrošnje, u toj partiji su naveli da je samo izgradnja javnog WC-a na šetalištu, koje nije ni u funkciji, koštala 270 hiljada eura.

Podaci na uvid opoziciji

Prema podacima Sekretarijata za investije, dosadašnja izgradnja šetališta koštala je tačno 6.063.286,45 eura.

Kako se navodi u izvještaju izvedenih radova, koji je dostavljen na uvid opoziciji, pripremni radovi na šetalištu koštali su 425 hiljada, a zemljani 1,6 miliona eura.

Za gornji stroj, odnosno tampon i beton potrošeno je 324 hiljade, zidovi i pločasti propusti koštali su 854 hiljade, a vodovodna, fekalna i atmosferska kanalizacija 1,8 miliona eura.

Izgradnja elektroinstalacija stajala je 479 hiljada, javni WC i ostava 273.917, a ostali radovi 281 hiljadu eura.

Bonus video: