Putevi u Podgorici prohodni, ali ne i potpuno očišćeni

Snijeg sa javnih površina i trotoara čiste ekipe Javnog preduzeća "Čistoće", a radnici "Zelenila" uklanjaju polomljena stabla
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2012. 11:26h

Ne mali broj Podgoričana jutros nije na posao otišao svojim automobilima već su se odlučili da koriste taksi, na čije se usluge moralo čekati i do pola sata.

Putevi u glavnom gradu su prohodni, ali nijesu potpuno očišćeni. Lokalni putevi prema Zatrijebču i Lijevoj rijeci nijesu prohodni.

Predsjednik Mjesne zajednice Lijeva rijeka Pavle Boričić rekao je da je u tom kraju palo 15 centimetara novog snijega, što znači manje nego u Podgorici.

Radnici "Puteva" počeli su čišćenje gradskih saobraćajnica još u srijedu veče, a prema riječima direktora tog preduzeća Zdravka Klikovca, ekipe su radile čitavu noć. Klikovac je rekao da su gradske saobraćajnice prohodne.

Foto: Luka Zeković

"Iako su nam sredstva ograničena trudimo se da uradimo što više u gradskoj zoni. Očekuje nas dosta posla u prigradskim naseljima, prema Berima, Zeti i Kučima a treba očistiti i glavne autobuske linije", rekao je Klikovac.

Foto: Aleksandar Jaredić

Snijeg sa javnih površina i trotoara čiste ekipe Javnog preduzeća "Čistoće", a radnici "Zelenila" uklanjaju polomljena stabla.

Gradski autobuski prevoznici jutros su imali poteškoća sa prohodnim putevima, ali čim su se utabali putevi nije bilo problema da voze na svim linijama.

Vlasnik "BLT" Božo Bulatovića kazao je da jutros jedino nisu mogli izaći na Orahovo put Kuča, ali i da sva vozila saobraćaju na gradskim i seoskim linijama.

Foto: Vesko Belojević

"Mobilni smo i spremno smo ušli u ovo nevrijeme. Odmah po obavještenju da će pasti snijeg u Podgorici počeli smo pripreme kako bi bez problema saobraćali na svim linijama. Zbog toga smo cijelu noć dežurali, a u pripremanje vozila uključeni su bili i mehaničari koji su stavljali lance. Sva vozila su opremljena, a odredili smo iskusne vozače, jer činimo sve da dovedemo putnike gdje treba. Autobus put Mataguža se zaglavio, ali nije ni čudo s obzirom na količinu snijega koji je pao. Ovo je prvi snijeg koji je pao nakon 10 godina i ljudi se nisu navikli na probleme sa saobraćajem", rekao je Bulatović.

Galerija

Bonus video: