Sječa šefova u Upravi policije

Nova rješenja će zapljusnuti gotovo sve gradove, jer velikim dijelom sadašnja postava šefova i starješina nije po profesionalnom ukusu novog direktora
0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.02.2012. 09:28h

Korjenite kadrovske promjene očekuju se narednih dana u Upravi policije, gdje će u prvom redu na udaru biti šefovi i starješine u mnogim područnim jedinicama i organizacionim jedinicama u UP, saznaju “Vijesti”.

Kadrovska vrteška najavljena je već u prvim danima mandata novog direktora Božidara Vuksanovića, koji je januar iskoristio kako bi što bolje skenirao stanje u službi i napravio kostur za novu postavu čelnih ljudi.

Formalno, promjene su počele prije petnaestak dana kada je UP preko Uprave za kadrove raspisala konkurs za četiri pomoćnika direktora, a do polovine februara znaće se ko će na toj poziciji u vrhu policije zamijeniti Dragoslava Minića, Miljana Perovića, Veska Vukadinovića i Milana Tomića.

Međutim, nova rješenja će zapljusnuti gotovo sve gradove, jer velikim dijelom sadašnja postava šefova i starješina nije po profesionalnom ukusu novog direktora.

UP je organizaciono podijeljena na pet sektora, koji opet imaju tri posebna odjeljenja, OKC, SAJ, Posebenu jedinicu i Forenzički centar. Osim toga u kosturu UP je osam područnih jedinica u Podgorici, Budvi, Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama, a ostalo su policijske ispostave.

Šema sa novim kadrovskim rješenjima je, kako saznaju “Vijesti”, uglavnom sklopljena, a na njoj sasvim izvjesno neće biti imena sadašnjih čelnih ljudi iz Podgorice, Budve, Bijelog Polja, Pljevalja, Cetinja...

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: