Daka Davidović: Banke su vlasnici Crne Gore

Lukšić je rekao da ako Upravni sud presudi u korist Željezare, da će onda i fizička lica imati pravo na refundaciju
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2012. 18:09h

"Poskupljenje električne energije izaziva nervozu, ali se istovremeno postavlja pitanje kako je moguće da su ukupni računi za fiksnu i mobilnu telefoniju veći od onih za utrošenu električnu energiju", kazao je Igor Lukšić na sjednici Socijalnog savjeta.

On je tom tijelu predložio da formira tim koji bi predložio bolji model subvencioniranja računa ugroženih slojeva stanovništva.

Na isti način bi se, kako je rekao, moglo izaći na kraj sa poskupljenjem goriva.

U Crnoj Gori ne postoji ni jedan tajkun jer je imovina svakog od njih manja od onoga što duguju bankama, rekao je Davidović

Odluku tog suda čekaju i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) grupa građana iz nevladinog sektora koji smatraju nezakonitim poskupljenje struje koju plaćaju građani.

Lukšić je rekao da ako Upravni sud presudi u korist Željezare, da će onda i fizička lica imati pravo na refundaciju.

"Nemoguće je da jedna Željezara koja je u stečaju treba da plaća 600 odsto skuplju struju u odnosu na slična preduzeća na istoj mreži. To su nakaradni i čudni propisi", kazao je Davidović.

On je rekao da EPCG kažnjava Željezaru zbog pogrešnih poteza bivšeg vlasnika MNSS.

"Nekome je tri odsto, nekome šest, a firmi u bankrotu 18 odsto. Najblaže rečeno sprdnja. Koji će to investitor da se zainteresuje za takvu firmu", kazao je Davidović i ponašanje EPCG ocjenio “besprizornim”.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori ne postoji ni jedan tajkun jer je imovina svakog od njih manja od onoga što duguju bankama.

"Banke su vlasnici Crne Gore. Samo ono preduzeće koje se bavi proizvodnjom droge može plaća kamate od 12 odsto", kazao je Davidović nazivajući inostrane banke “usrećiteljima Crne Gore”.

"KAP, Boksiti i Željezara imaju budućnost i kada bi imali bankarski sektor koji bi to mogao da podrži i kada bih bio u situaciji da odlučujem odmah bi kupio sve tri kompanije. Ali njima ne bi upravljali jurišnici partije ili nesposobni stranci koji su pali sa Marsa koji nemaju veze sa proizvodnjom", rekao je.

Galerija

Bonus video: