Spremite se: Meteorolozi najavili intenzivnije padavine

Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je zimska oprema obavezna
152 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2012. 10:48h

U Crnoj Gori se saobraća otežano i usporeno zbog snijega koji od srijede veče pada u većem dijelu zemlje, a iz Auto moto saveza vozače upozoravaju da su putevi klizavi i da je vidljivost smanjena.

Oni apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je zimska oprema obavezna.

Visina snijega na Žabljaku jutros je, prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, 95 centimetra. U Rožajama je napadao do 53 centimetra, u Plavu 50, a u Kolašinu 44.

U Pljevljima je visina snijega 35 centimetar, u Beranama 24, a u Šavniku 15. Visina snijega u Bijelom Polju iznosi 24 dok je na Cetinju izmjeren 47 centimetar.

Foto: Vesko Belojević

Snijeg od srijede veče pada i u Glavnom gradu, a visina sniježnog pokrivača je 27 centimetara.

Meteorolozi su najavili da se i danas na sjeveru, u višim planinskim predjelima, očekuje susnježica i snijeg.

Pretežno je oblačno, povremeno sa slabim snijegom, a na primorju uglavnom susnježica i snijeg. Tokom noći, kako je najavljeno iz Hidrometeorološkog zavoda, očekuju se intezivnije padavine.

Foto: Luka Zeković

Najviša dnevna temperatura od minus 10 do 7.

Zatvoren saobraćaj na više putnih pravaca

Teretnim vozilima trenutno nije dozvoljeno kretanje na putevima Nikšić-Ilino brdo, Nikšić -Vraćenovići, Plužine-Šćepan Polje, Podgorica-Kolašin, Tuzi-Božaj i Mojkovac-Bijelo Polje, preko prevoja Krstac.

Na magistralnom putu Ribarevine-Berane saobraćaj se, zbog rekonstrukcije tunela Tifran, obustavlja od 9 do 11 i od 14 do 16 sati.

Foto: Luka Zeković

Saobraćaj se zbog radova obustavlja za sve kategorije vozila na putu Tuzi-Božaj od 12 do 17 sati. Putnička vozila mogu se kretati lokalnim putem, u skladu sa signalizacijom.

Privremena saobraćajna signalizacija postavljena je na dionici raskrsnice Ostros – Sukobin, zbog rekonstrukcije puta. Mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Na regionalnom putu Vilusi-Vraćenovići na dionici Vilusi-Petrovići postavljena je privremena saobraćajna signalizacija zbog rekonstrukcije puta, a mogući su i privremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Otkazani svi letovi sa Aerodroma Podgorica

Aerodrom u Golubovcima je ponovo otvoren, a njegov direktor Petar Glomazić je ranije saopštio da su ekipe angažovane na čišćenju snijega.

"Čišćenje je počelo od dva sata jutros, radimo sve što je u našoj moći da se saobraćaj što prije normalizuje, nažaolst je loša prognoza i već se očekuju nove padavine krajem dana, možda obilnije", rekao je Glomazić agenciji Mina.

Foto: Vesko Belojević

On je naveo da su svi letovi od jutros otkazani, "čak su i neki od sinoć zbog prognoze bili stornirani".

Glomazić je kazao da je JAT organizovao transport svojih putnika do Aerodroma u Tivtu, jer je on otvoren.

Iz podgoričkog Aerodroma su saopštili da su od jutros otkazana četiri leta.

Aerodrom u Tvitu,kako je saopšteno, je otvoren za sve letove.

Iz Podgorice saobraćaj redovan

Svi autobusi na međugradskim linijama krenuli su jutros sa podgoričke stanice na vrijeme, kazali su agenciji Mina iz te službe.

Prema njihovim riječima, u toku noći i rano jutros, kasnili su autobusi iz Srbije, i to od 40 minuta do dva sata.

Foto: Vesko Belojević

"Za sada su polasci iz Crne Gore redovni, krenuli su svi autobusi i put sjevera, i za sada nema informacija o otkazivanjima polazaka. Ne znamo da li će biti kašnjenja pri dolasku u Podgoricu jer tek očekujemo prve linije“, saopštili su sa podgoričke utobuske stanice.

Šestoro povrijeđenih

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodile su se 23 saobraćajne nezgode, u kojima su tri osobe povrijeđene teže, a tri lakše.

Iz Operativnog centra Uprave policije je saopšteno da je oduzeto 28 vozačkih dozvola i podnešeno 38 prekršajnih prijava.

Policija je izdala 271 nalog za uplatu novčanih kazni i oduzela par registarskih tablica.

Ledeni talas u Evropi odnio skoro 120 života

Galerija

Bonus video: