Za MZ Gubavač 250 kg hrane

"Najavljujemo i druge akcije prema socijalno najugroženijima, jer smo dobili veliku donaciju od preko tri tone hrane od kompanije “Pirella”"
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 19:01h

Humanitarna fondacija „Banka hrane“ je prikupljenu hranu ovog mjececa namijenila socijalno ugroženim građanima sa područja MZ Gubavač iz Bijelog Polja koja obuhvata naselja Voljavac, Gubavač, Oluja i Bijedice i koji su se obratili Fondaciji za pomoć zbog teške materijalne situacije.

Kako su saopštili iz Fondacije, treći put zaredom ostvarili su saradnju sa ekipom „Atlas“ televizije, koja realizuje kviz „Volim Crnu Goru“ na čelu sa voditeljem Božom Bulatovićem. Učesnici kviza su prikupili sredstva od kojih su kupili preko 250 kilograma hrane, koju su donirali Banci hrane.

“Svjesni smo činjenice, na koju ukazuju podaci MONSTAT-a i Ministarstva rada i socijalnog staranja da su opštine na sjeveru najviše pogođene siromaštvom, jer je velika nezaposlenost, a posebno je teška situacija u ruralnim područjima. U promovisanju humanitarnog rada i animiranju donatora najznačajniju ulogu igraju mediji.

U saradnji sa njima promoviše se solidarnost među ljudima i potreba za međusobnom pomoći.

Banka hrane nastavlja svoju misiju i nadamo se da ćemo zajedno sa medijima uspjeti da podignemo nivo svijesti o društvenoj odgovornosti u Crnoj Gori i odgovornosti za cjelokupnu socijalnu sliku u našem društvu.

Najavljujemo i druge akcije prema socijalno najugroženijima, jer smo dobili veliku donaciju od preko tri tone hrane od kompanije “Pirella”, pa ćemo biti u mogućnosti da izađemo u susret mnogim udruženjima koja su nam se obraćala za pomoć u hrani."

Bonus video: