Vođa plesnog kluba iz Nikšića na prevaru zaradio 3.400 eura?

Roditelji su PSCG nakon festivala u Pragu prijavili, kako tvrde, malverzacije koje je Vemić uradio od maja do decembra 2011. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2012. 02:28h

Disciplinska komisija Plesnog saveza Crne Gore (PSCG), reagujući na prijavu roditelja djece iz Plužina, 12. decembra prošle godine donijela je odluku da Plesni klub „Alemana“ iz Nikšića isključi iz PSCG, a direktora Nikolu Vemića doživotno diskvalifikuje.

Roditelji su PSCG nakon festivala u Pragu prijavili, kako tvrde, malverzacije koje je Vemić uradio od maja do decembra 2011. godine, navodno zloupotrebljavajući iznos kotizacija za brojna takmičanja, pri čemu je od djece nezakonito stekao dobit od oko 3.400 eura.

„Iako su naša djeca koja su se takmičila u novembru u Pragu imala samo jedan nastup, pa je stvarna cijena kotizacije za njih bila nula eura, Vemić je od njih 40 uzeo za nastup po 50 eura“, navode roditelji iz Plužina.

Oni su za, kako rekoše, prevaru saznali u Pragu od roditelja drugih takmičara. Razgovarali su po povratku sa organizatorom takmičenja Sašom Milin, kao i generalnim sekretarom PSCG Dejanom Nikolićem i od njih saznali da je kotizacija bila nula eura za prvi nastup, a pet eura za svaki naredni.

„Tada smo saznali i da je Vemić odbio ponudu PSCG za aranžman od 170 eura i da djecu i roditelje poveo u Prag po cijeni od 270 eura”, ističu roditelji.

Takmičili se i u Grčkoj

Djeca plaćala duplo

Prag ih je, kako kažu, „natjerao“ da provjere i ostala takmičenja na kojima su njihova djeca učestvovala, pa su tako saznali da je cijena kotizacije za festival u Atini bila pet eura, dok su djeca platila 30, dok su za takmičenja u Baru i Cetinju umjesto predviđenih pet platili po 15 eura.

„Opština Plužine je za takmičenje u Pragu platila većinski paket tako da su djeca umjesto 270 eura za put i 50 za kotizaciju, platila 170 eura manje. Za to takmičenje bilo je još desetak sponzora i ta sredstva je trebalo da uđu u cijenu aranžmana, ali nijesu, a mi ne znamo gdje su ona završila. Nijesmo mogli dobiti na uvid niti izvještaj o uplatama sponzora niti ugovor između ’Alemane’ i agencije preko koje su djeca i roditelji išli u Prag, što je bila obaveza direktora“, tvrde roditelji iz Plužina.

Djeca su, navodno, u Pragu u kasnim večernjim satima narušila noćni mir u hotelu, pa su morali da zbog toga plate kaznu u iznosu od 200 eura.

Djeca su, navodno, u Pragu u kasnim večernjim satima narušila noćni mir u hotelu, pa su morali da zbog toga plate kaznu u iznosu od 200 eura.

Roditelji su o pomenutom slučaju pored Plesnog saveza obavijestili i predsjednika Opštine i SO Plužine, direktora Doma kulture, gdje su se održavali časovi plesa, odborničke klubove u Plužinama, a uputili su dopis i Ministarstvu prosvjete, od kojeg traže da preispita sve optužbe na Vemićev račun.

Na pomenutim takmičenjima pored djece iz Plužina učestvovali su i mališani iz Nikšića, Šavnika i Žabljaka koju su, kako tvrde Plužinjani, plaćali iste kotizacije, tako da je Vemić, kako ističu, „na račun djece“ zaradio mnogo više od 3.400 eura.

Vemić: Sud će pokazati ko je u pravu

Nikola Vemić je kazao da još nije dobio odluku PSCG o isključenju kluba i njegovoj diskvalifikaciji, ali da je smatra nelegitimnom, jer Savez nema pravo da se miješa u unutrašnju politiku kluba.

“Kao i svaki plesni klub i ‘Alemana’ ima Statut u kom stoji da se sticanje i korišćenje sredstava za rad studija obezbjeđuje od članarina, uplaćenih kotizacija za takmičenja, revija, donacija domaćih i stranih, državnog i opštinskog budžeta. Zaprepašćen sam nekorektnim odnosom Plesnog saveza, kao i pojedinih roditelja djece koji ne razumiju i ne podržavaju svoju djecu na putu uspjeha i afirmacije u Evropi, kojim ih je vodio plesni i modni studi ‘Alemana’”, kazao je Vemić.

On je dodao da je “Alemana” najtrofejniji klub u protekloj godini sa čijim se rezultatima i uspjesima ne može pohvaliti nijedan plesni klub u Crnoj Gori.

Vemić je pohvalio profesionalnost i korektnost agencije koja je bila angažovana za put u Prag, a što se tiče kazne zbog narušavanja noćnog mira u hotelu račun se nalazi kod predsjednika “Alemane” iz Plužina Gorana Blagojevića.

Galerija

Bonus video: