Predsjednik vojnog vijeća primao u 7. bataljon

Ministarstvo odbrane pokrenulo je tri disciplinska postupka protiv Čobeljića zbog, kako su saopštili, ozbiljnih propusta u službi
171 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Čobeljić, Foto: Luka Zeković
Nenad Čobeljić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.01.2012. 09:44h

Disciplinski postupak koji se vodi protiv predsjednika Sindikalne organizacije Vojske potpukovnika Nenada Čobeljića, odložen je do daljnjeg, jer je njegov branilac zatražio izuzeće svih članova Vojno-disciplinskog vijeća.

Na glavnom pretersu koji je u ponedjeljak počeo, pa ubrzo prekinut, Čobeljićev branilac Vladan S. Bojić kao razlog za izuzeće naveo je činjenicu da sva tri člana Vojno-disciplenike komisije koja vodi postupak protiv Čobeljića su članovi "drugog, suprotstavljenog sindikata, koji je formiralo poslodavac", odnosno Ministarstvo odbrane.

Bojić je kao razalog za izuzeće naveo osnovanu sumnju da je predsjednik Vijeća, potpukovnik Zdravko Petrović, bio pripadnik 7. bataljona, i učestvovao u njegovom formiranju.

Ministarstvo odbrane pokrenulo je tri disciplinska postupka protiv Čobeljića zbog, kako su saopštili, ozbiljnih propusta u službi. Saopštili su i da te disciplinske mjere nemaju nikakve veze sa njegovim sindikalnim djelovanjem.

Disciplinski postupak koji se vodi protiv Čobeljića odgođen je jer je odbrana zatražila i izuzeće ministra odbrane Bora Vučinića i načelnika Generalštaba viceadmirala Dragana Samardžića, kao i izuzeće Petrovića, te potpukovnika Željka Žegarca i pukovnika Drugutina Dakića.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: