Smeće začepilo kanal u Filendaru

Mještani su problem prijavili Komunalnoj policiji, ali im je rečeno da to nije u njihovoj nadležnosti.
106 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2012. 18:28h

Prosipanje otpada iz kontejnera koji su tik uz prirodni odliv za atmosferske padavine ugrožava mještane danilovgradskog naselja Filendar.

“Ovaj kanal je prirodni odliv za atmosferske padavine sa malo šire površine i ugrožava sve nas u naselju sa ove strane magistrale. Nijesmo imali problema sve dok Komunalno preduzeće nije napravilo parking za kontejnere, a kako je parking fizički pored kanala dolazi do prosipanja otpada u kanal i do njegovog začepljavanja. Zbog smeća koje je zakrčilo kanal on više nije u mogućnosti da odvodi viškove vode i mi čak i od male kiše imamo poplave”, kazao je stanovnik Filendera Miodrag - Tale Šćepanović.

Oni su, pojasnio je Šćepanović, problem prijavili Komunalnoj policiji, ali im je rečeno da to nije u njihovoj nadležnosti.

Problemi od kad je napravljen parking za kontejnere

Iako mještani tvrde da su problemi nastali od kad je Komunalno preduzeće uz samu ivicu kanala napravilo parking za kontejnere, u tom preduzeću do juče nijesu bili upoznati sa problemima mještana Filendara.

“Nije mi poznato da su nam se mještani Filendara obraćali po tom pitanju. Odvodi za atmosfersku kanalizaciju u nadležnosti su JP “Vodovod i kanalizacija”, ali naše ekipe će već danas izaći na teren i vidjeti o čemu je riječ”, kazao je “Vijestima” v.d. direkora tog preduzeća Zdravko Simonović.

Načelnik Komunalne policije Danilovgrada Zdravko Đurović potvrdio je “Vijestima” da ovaj slučaj nije u njihovoj nadležnosti.

Galerija

Bonus video: