Tvrdi da mu je struja isključena zbog duga podstanara

Vukadinović se zbog duga od 2.926 eura, za koji optužuje i Elektrodistribuciji, obratio pismom predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, kao i poslaniku SNP-a Aleksandru Damjanoviću
265 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vukadinović, Foto: Veselin Belojević
Veselin Vukadinović, Foto: Veselin Belojević
Ažurirano: 29.01.2012. 18:38h

Veselin Vukadinović, iz Dalmatinske ulice 102, bez struje je više od 40 dana zbog duga od 2.926 eura, za koji tvrdi da je "Elektrodistribucija" direktni saučesnik, zbog čega se obratio pismom predsjedniku Skupštine Crne Gore, Ranku Krivokapiću, kao i poslaniku Socijalističke narodne partije, Aleksandru Damjanoviću.

Njegov bivši podstanar Vesko Lučić, kako je kazao Vukadinović, napravio mu je od pomenutog iznosa, dug od 1.194,35 eura.

"Na visinu mog duga "Elektrodistribucija" je direktni saučesnik po dva osnova. Prvo 23.12.2005. potpisala je Ugovor u visini od 1.194,35 eura sa mojim podstanarom, a da pri tome nisu imali moju saglasnost, niti su našli za shodno ni da me obavijeste, iako su bili obavezni da od vlasnika kuće traže saglasnost kao i njegovo prisustvo pri potpisivanju ugovora, koji sam tek vidio na trećem ročištu suđenja sa "Elektrodistribucijom" održanom 2008. godine", kazao je Vukadinović.

"Molimo sve potrošače čije su stambene jedinice pod zakupom da se osiguraju od zloupotreba zakupaca", saopštili su iz EPCG

"Kada se saberu ova dva iznosa "Elektrodistribucija" je neopravdano uvećala moj dug za 1.644,45 eura. Dijeleći 14.408 kilovata sa godišnjim obračunatom potrošnjom u 2005. koja iznosi 2.351 kilovat dobijaju se 4,4 godine što znači da od 1998. godine niko nije upisavao jeftinu struju. Za iznos od 849,96 eura "Elektrodsitribucija" me prvi put upisuje 2008. ali ne i za iznos koji je moj podstanar napravio", rekao je Vukadinović.

EPCG: Vukadinović utužen pet puta

Spor sa "Elektrodistribucijom" je vodila sudija Osnovnog suda Natalija Boričić, a iako je predložio svjedoke i njegovog bivšeg podstanara da se saslušaju, to nije urađeno, a razlog je, kako su kazali, bio nedostatak vremena.

"Za njih ugovor nije važio i izgleda da za njih ustavni akt ni Ustav ne znače ništa. Spor je završen, ali ne i radnje koje su zakonom predviđene da bi postupak bio završen. Preostali dug od 1.200 eura, a nije sigurno da iznosi toliko jer će sud utvrditi koliko iznosi, nisam u mogućnosti zbog lošeg materijalnog stanja da izmirim", kazao je Vukadinović.

Iz Elektroprivrede Crne Gore, su ranije, kazali da je Vukadinović u posljednje četiri godine utužen pet puta, čime se EPCG zaštitila potraživanja od zastarijevanja, shodno Zakonu o obligacionim odnosima.

"Molimo sve potrošače čije su stambene jedinice pod zakupom da se osiguraju od zloupotreba zakupaca, budući da se sve češće dešava da zakupci za sobom ostave priličan dug za električnu energiju, koji se obračunava vlasniku ukoliko nije sklopio Ugovor o zakupu ili preusmjerio otplatu duga za utrošenu električnu energiju pomenutom Izjavom o priznanju duga", saopštili su tada iz EPCG-a.

Bonus video: