Vučinović poziva policiju da istraži ko postavlja krst

Metalni krst sa četiri ocila ponovo je postavljen na brdo Gradina iznad Risna, na isto mjesto odakle ga je 15. januara uklonila kotorska Komunalna policija
0 komentar(a)
krst, Risan, Foto: Skala radio
krst, Risan, Foto: Skala radio
Ažurirano: 29.01.2012. 11:37h

Crnogorska policija mora da se uključi u slučaj postavljanja metalnog krsta sa četiri ocila na brdu iznad Risna, smatra načelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vučinović.Metalni krst sa četiri ocila ponovo je postavljen na brdo Gradina iznad Risna, na isto mjesto odakle ga je 15. januara uklonila kotorska Komunalna policija.Vučinović je rekao za Antenu M da će komunalci sjutra izaći na teren da vide o čemu se radi."Mi smo, što se tiče našeg dijela, odradili taj posao prvi put. Tretirali smo tu konstrukciju kao privremeni objekat, što i jeste, napisali rješenje, postupili po zakonu. Tu ima desetak ljudi koji su zaista dosta ekstremni i koji djeluju dobro organizovano", rekao je on.

Stvar na nivou politike i nacionalizmaVučinović smatra da u čitav slučaj treba da se uključi i policija, jer je priča, kako kaže, stigla na nivo politike i nacionalizma."Policija mora da istraži ko to ponovo radi, jer to je nešto što je sad već neki inat. Ako bi utvrdili ko to radi, mi bi njega kaznili i ispostavili mu račun svih tih naših izlazaka i troškova koje smo tamo gore imali u uklanjanju tog objekta. Ali, mi ne možemo istraživati i igrati se posla policije", rekao je on.

Vučinović je rekao da vjeruje da tu moraju i drugi nadležni organi malo da se probude, ne samo Komunalna policija

"Komunalna policija se bavi komunalnim redom", kazao je on.Krst je prvi put uklonjen sa javne površine, kako je tada saopšteno, jer je tamo postavljen bez odobrenja nadležnih. Građani Risna, njih 260, potpisalo je tada peticiju u kojoj su izrazili protest zbog uklanjanja krsta.

Bonus video: