Vujošević: Vožnja kojoj nema kraja

"Odveo sam ih na adresu, jer se druga djevojka trudila da situaciju drži pod kontrolom ali, vjerujte, iako je bila lokalna vožnja, izgledalo je da joj nema kraja", kaže Vujošević
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2012. 04:28h

"Posao taksiste je veoma specifična profesija, koja sa sobom nosi puno prijatnih, zanimljivih situacija, a ujedno i veoma stresan posao", kaže podgorički taksista Ratko Vujošević.

"Stalno si u saobraćaju koji je složen, a posebno uzimajući u obzir činjenicu koliki je intenzitet u Podgorici, posebno i koliki je broj nedovoljno sposobnih vozača koji u njemu učestvuju.

Vjerujte mi, često se zapitamo kako uopšte imaju hrabrosti da sjednu za volan.

Tu su naravno situacije koje su neizbježne, nailazak na stranke raznih profila, pijane, narkomane, rastrojene iz određenih razloga, a ima i onih koje ja nazivam “prirodno bezobrazni”.

"Vjerujte da do tad nijesam imao prilike da vidim takvo ponašanje. Ne znam šta je bilo u pitanju, ali mislim da je riječ o nekoj vrsti epi-napada", kaže Vujošević

Kada svemu navedenom dodamo da jedan taksista na ulici provede u prosjeku 10 sati, pređe do 300 km dnevno, onda sami možete zaključiti koliko puta u toku svog radnog vremena dođe u stresnu situaciju.

Svemu navedenom ide u prilog i situacija na tržištu, tj. jako niska cijena taksi usluga gdje, kod određenog broja ljudi, nastupa onaj čuveni psihološki faktor “što je jeftino, mogu da se ponašam kako hoću”, što dodatno doprinosi stresnim situacijama.

Od neprijatnih situacija, ja lično bih izdvojio jednu koja mi se nedavno desila: preuzeo sam poziv na adresu Hitne pomoći.

Kad sam stigao, mom autu su prišle dvije djevojke koje su tražile da ih odvedem do određene adrese. Jedna od njih je počela da se nekontrolisano ponaša, psihički neuravnoteženo.

Vjerujte da do tad nijesam imao prilike da vidim takvo ponašanje.

Ne znam šta je bilo u pitanju, ali mislim da je riječ o nekoj vrsti epi - napada.

"Tu su situacije koje su neizbježne, nailazak na stranke raznih profila, pijane, narkomane, rastrojene, a ima i onih koje ja nazivam 'prirodno bezobrazni'", kaže Vujošević

Odveo sam ih na adresu, jer se druga djevojka zaista trudila da situaciju drži pod kontrolom, ali vjerujte iako je bila lokalna vožnja, izgledalo je da joj nema kraja.

Nije bilo nimalo prijatno posmatrati sve to.

Što se tiče relaksacije, svako pronalazi neki svoj način koji mu odgovara najviše, svako koristi neke svoje metode.

Ja lično, imam tu sposobnost da istog momenta kada izađem iz auta, posao ostavim iza sebe i ne opretrećujem druge njime.

Mogu vam reći da dosta dobro uspijevam u tome.

Relaksiraju me posebno porodica, djeca, koja svojom zabavom učine da radni dan odmah ostavim iza sebe".

Bonus video: