Lazović: "Vijesti online" donijele novi kvalitet, građani bolje informisani

Posjetioci portala “Vijesti”pregledali su preko 139 miliona stranica, a posjete stižu iz 201 zemlje svijeta. Najviše je redovnih čitalaca - njih 84 odsto, dok je novih 16 odsto
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2012. 14:15h

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović čestitao je uredništvu portala "Vijesti online" prvu godišnjicu rada.

"Nema sumnje da je Portal Vijesti donio novi kvalitet na medijsku scenu Crne Gore i doprinio još boljem informisanju naših građana", rekao je Lazović. "Sa druge strane, ovaj Portal dao je snažan doprinos daljoj promociji, odnosno afirmaciji korišćenja savremenih tehnologija u našoj Državi".

20 miliona posjeta

Prošla je godina - više od 3,4 miliona jedinstvenih posjetilaca napravilo je preko 20 miliona posjeta na portalu “Vijesti online” od početka rada, 27. januara prošle godine.

Portal je bilježio stalni rast posjeta, od početnih oko 20.000 dnevno, do 53.000, zabilježenih u srijedu, 25. januara.

Tokom proteklog perioda, posjetioci portala “Vijesti” su pregledali preko 139 miliona stranica.

Prvi protesti na Twitteru

Najveći broj naših posjetilaca čine redovni čitaoci, njih 84 odsto, dok je novih posjetilaca u proteklom periodu 16 odsto.

U pripremi je verzija 1.2. za sve platforme
Facebook Twitter

Najveća aktivnost korisnika na tim mrežama zabilježena je tokom protesta “Pobudi se, traži čist račun”, 21. januara. Naši čitaoci mogli su, osim direktno na portalu, dešavanja na protestu da prate i putem “Vijesti” Facebook stranice i našeg Twitter profila, što je prvi put u Crnoj Gori da je neki događaj ispraćen na sličan način.

Osim što ste na društvenim mrežama mogli da čuju i vide šta se dešava u centru Podgorice, čitaoci su i sami učestovali u kreiranju sadržaja, šaljući nam veliki broj fotografija.

Zahvaljujući fotografijama čitalaca, objave naših novinara sa lica mjesta su bile ilustrovane praktično u realnom vremenu. Tog dana smo na Facebooku dobili šest puta više novih fanova u odnosu na dnevni prosjek.

Vrata su otvorena

Verzije aplikacija "Vijesti online" za iPhone, iPad i Android koje su trenutno dostupne će se razvijati dalje
“Budi reporter” reporter@vijesti.me

Prva iPad aplikacija u CG

Sadržaj portala “Vijesti” dostupan je na različitim platformama, pa nas tako možete pratiti putem Extra TV servisa, kao i sa mobilnih telefona.

“Vijesti” su odnedavno dostupne i na iPhone i iPad proizvodima kompanije Apple, te na mobilnim telefonima koje pokreće Android operativni sistem kompanije Google. Aplikacija dizajnirana za iPad je pritom prva crnogorska aplikacija te vrste. Sve tri aplikacije radio je studio za interaktivni dizajn Fleka.

Verzije aplikacija "Vijesti online" za iPhone, iPad i Android koje su trenutno dostupne će se razvijati dalje, uzimajući u obzir ideje i komentare korisnika, kako bi vremenom postale kvalitetnije i korisnije korisnike. Sugestije, komentare, kritike, te prijave bugova šaljite na appsupport@vijesti.me.

Komentari na svim platformama

U pripremi je verzija 1.2. za sve platforme, u kojoj će korisnicima će biti omogućeno da komentarišu sadržaje i ocjenjuju komentare drugih korisnika kao što je to slučaj sada na portalu “Vijesti”.

U narednoj verziji biće omogućeno dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama, pretraga, kao i aktivno učestvovanje korisnika u kreiranju sadržaja kroz formu “Budi reporter”, putem koje će biti moguće slanje fotografija i tekstova redakciji “Vijesti” direktno sa mobilnih uređaja, odnosno tableta.

Godina nagrada

Za samo godinu, portal “Vijesti” je obradovao čitaoce vrijednim nagradama.

Tako je Miljan Vulanović iz Nikšića u nagradnoj igri “Registruj se i vozi” dobio “pežo 107”. Nedavno smo u nagradnoj igri “Prijavi se za jabuku” 18 čitalaca nagradili proizvodima kompanije Apple. Tada je Ranko Vučićević iz Petrovca osvojio najvrijedniju – iPad.

Galerija

Bonus video: