Donacija Doma zdravlja Zavodu "Komanski most" i Centru "1. jun"

Direktor Zavoda "Komanski most" Vaselj Dušaj istakao je da će poklonjena oprema umnogome doprinijeti poboljšanju zdravstvene usluge štićenika te ustanove
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 17:55h

Zahvaljujući donaciji Doma zdravlja Podgorica, za štićenike Zavoda "Komanski most" obezbijeđena je vrijedna oprema za osposobljavanje stomatološke i ginekološke ambulante, dok će u Centru za obrazovanje i osposobljavanje "1. jun" biti opremljena stomatološka ambulanta.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić istakao je da je donirana oprema skroman doprinos te ustanove poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite za štićenike dviju ustanova.

"U tim ustanovama već je obezbijeđen prostor za ambulante u kojima će biti instalirana oprema. Štićenici Zavoda i Centra imaju apsolutno pravo na kompletnu zdravstvenu zaštitu, ravnopravno sa svim drugim građanima", kazao je Kavarić.

On je najavio da će Centar za djecu sa posebnim potrebama Doma zdravlja koji pruža usluge velikom broju mališana sa smetnjama u razvoju, uz podršku Ministarstva, uskoro biti proširen i unaprijeđen.

Direktor Zavoda "Komanski most" Vaselj Dušaj istakao je da će poklonjena oprema umnogome doprinijeti poboljšanju zdravstvene usluge štićenika te ustanove.

"Zdravstvena zaštita našim štićenicima mora biti dostupna tokom 24 sata, zbog čega su angažovani brojni stručni saradnici počev od izabranog doktora, neuropsihijatra, stomatologa , pa u protekla dva mjeseca i ginekologa", naveo je Dušaj.

Da je opremanje stomatološke ambulante od velikog značaja za djecu i omladinu sa smetnjama razvoju Centra "1. jun" smatra i direktor te ustanove Željko Darmanović.

" Zahvaljujem se na budućem lijepom osmijehu naše djece. Hvala što ste imali poseban senzibilitet prema toj djeci i ustanovama koje zaslužuju pažnju društva", kazao je Darmanović.

U znak zahvalnosti, Darmanović je Domu zdravlja uručio sliku učenika Centra, Periše Vučkovića.

Složni da unaprijede zdravstvenu zaštitu osoba sa smetnjama u razvoju , Kavarić, Dušaj i Darmanović potpisali su memorandum o daljoj saradnji.

U Golubovcima još jedan tim doktora

Pacijentima ambulante u Golubovcima od skoro je na raspolaganju još jedan tim izabranog doktora.

"Da bismo izašli u susret osiguranicima tog područja odnedavno smo uveli i šesti tim izabranog doktora u Golubovcima, jer zbog velikog broja pacijenata više nije postojala mogućnost da se novi registruju", objasnio je Kavarić.

Bonus video: