U Bijelom Polju GPS pokazuje ulicu đenerala Draže

Donedavno je na jednom strujnom drvenom stubu na početku ulice bila okačena improvizovana tabla sa natpisom "Ulica đenerala Draže"
175 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 00:41h

Neki od stanovnika, uglavnom pripadnika islamske vjeroispovijesti, koji žive u bjelopoljskom naselju Malo Polje, uznemireni su činjenicom da jedna ulica u naselju nosi ime četničkog komandanta đenerala Draže.

Iako zvanično u opštinskoj administraciji, makar prema kazivanju nekih funkcionera, ulica sa tim nazivom uopšte ne postoji, u navigacionom sistemu ona se poodavno odomaćila.

Vlasnik vozila čiji je navigacioni sistem otkrio ime ulice u Malom Polju, kazao je da je ugradio "bluberi sistem", ali nije želio da otkrije gdje ga je nabavio

On je naveo da je donedavno na jednom strujnom drvenom stubu na početku ulice bila okačena improvizovana tabla sa natpisom "Ulica đenerala Draže".

"Na misteriozan način je nestala i umjesto nje, pojavio se naziv te ulice u navigacionom sistemu automobila", kazao je on.

Njegov komšija dodaje da nema miran san od kako se pojavio naziv te ulice.

"Radi se o novoizgrađenom naselju i izgleda da je nekom u interesu da nas otjera sa ovih prostora. Kako drugačije objasniti to, da nadležni nemaju pojma da postoji ulica sa takvim nazivom, a ona je zvanično uvedena preko Interneta u navigacioni sistem. Dokle god se ne razriješi ta misterija, mi pripadnici islamske vjeroispovijesti nećemo biti spokojni", kazao je naš sagovornik.

Naselje Malo polje

Vlasnik vozila čiji je navigacioni sistem otkrio ime ulice u Malom Polju, kazao je da je ugradio "bluberi sistem", ali nije želio da otkrije gdje ga je nabavio.

"To treba što hitnije promijeniti, a u svakom slučaju svi građani znaju da je to jedna neozbiljnost i kao takvu je treba i doživljavati"

"Za određivanje naziva naselja, ulica, trgova postoji opštinska komisija i jedino ona u zakonskoj proceduri daje predloge Skupštini opštine da se dodijeli ime neke znamenite osobe. Čuo sam da nezvanično jedna ulica u naselju Malo Polje nosi ime đenerala Draže i da je tu jedno vrijeme bila postavljena i oznaka, te da čak i u navigacionom sistemu postoji naziv te ulice. Vjerovatno je u pitanju nečija šala ili rad nekog neodgovornog pojedinca, s obzirom na to da se zna procedura određivanja naziva ulica", kazao je Obradović.

On je dodao da ta ulica, kao i većina u tom naselju, još nemaju svoja zvanična imena, te da takav naziv ulice nikada nije bio u proceduri. On je poručio da to nikoga ne treba da uznemirava.

"Nejasno je kako je naziv te ulice uopšte i dospio u navigacioni sistem. To treba što hitnije promijeniti, a u svakom slučaju svi građani znaju da je to jedna neozbiljnost i kao takvu je treba i doživljavati. U svakom slučaju, treba tražiti nadležne za to da bi uklonili takav naziv iz navigacionog sistema i u njega ubacili pravi naziv ulice", kazao je Obradović.

Galerija

Bonus video: