Žabljački snjegočistači u pogonu, borba za prohodnost puteva

Putevi prema selima su zavijani i sve što su snjegočistači uradili prethodnih dana, ovo nevrijeme je upropastilo
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2012. 19:12h

Snijeg, jak vjetar i mećava koja je značajno smanjivala vidljivost karakteristike su "zatvorenog dana", kako to u žabljačkom krajevima kažu za vrijeme koje je podsjetilo na gotovo istovjetno na Badnji dan.

I dok su od ranog jutra na ulicama u gradu neprekidno u pogonu snjegočistači Komunalnog preduzeća, na prilazima ovom turističkom centru traje borba da bi se održala prohodnost u saobraćaju.

Šef stacionara "Crnagoraputa" u Žabljaku Sveto Anđelić kaže da su njihove ekipe mobilne još od ponoći između utorka i srijede kada su intervenisali na putu od mosta na Tari prema Mojkovcu.

"Porast remperature uslovio je odron kamena u kanjonu Tare u lokalitetu Sokolovima pa je mašina djelovala i očistila materijal sa puta. Saobraćaj je bio u prekidu oko dva sata i sada se odvija normalno", kaže Anđelić.

On je kazao da se uprkos teškoćama održava prohodnost svih puteva na području žabljačke opštine.

"Saobraća se u svim pravcima. Prema Pljevljima ili Mojkovcu lakše nego starim ili novim putem preko Jezerske površi prema unutrašnjosti države. Na tim pravcima djeluje više snjegočistača. Na magistrali prema Boki neprekidno su u pogonu dva snjegočistača sa kosim nožem i utovarna lopata. Mećava značajno smanjuje vidljivost i iziskuje maksimalnu oprez učesnika u saobraćaju. Dogodi se po neki manji zastoj".

TV Vijesti, Boban Obradović

"Jednostavno vozila zbog smanjene vidljivosti skrenu i ostanu zaglavljena u smetovima. Brzo intervenišemo i sve funkcioniše. Najkritičnije je od tunela Ivica do dijela puta pored Pošćenskog jezera", kaže Anđelić i dodaje da se saobraća i prema skijalištu Savin kuk pošto je održavanje te saobraćajnice u njihovoj nadležnosti.

Snadbijevanje vodom i strujom i ostale servisne djelatnosti u opštini funkcionišu normalno.

Putevi prema selima su zavijani i sve što su snjegočistači Komunalnog preduzeća uradili prethodnih dana i otvorili značajan broj ruralnih naselja, ovo nevrijeme je upropastilo.

Galerija

Bonus video: