Vujanović čestitao Dan novinara

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) i Društvo crnogorskih novinara (CDN), održaće svečane sjednice i dodijeliti nagrade
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2012. 08:45h

U Crnoj Gori se obilježava Dan novinara, povodom 23. januara 1871. godine kada je izašao prvi broj lista Crnogorac.

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) i Društvo crnogorskih novinara (CDN), održaće svečane sjednice i dodijeliti nagrade.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović čestitao je poslenicima javne riječi Dan novinara, navodeći da je siguran da će država i dalje afirmisati slobodu medija, objektivno, istinito i nezavisno novinarstvo.

Vujanović je naveo da svi novinari i poslenici javne riječi mogu biti ponosni na istorijske početke novinarstva u Crnoj Gori, koje je list Crnogorac trasirao daleke 1871. godine.

“Ti svijetli temelji pisane riječi u Crnoj Gori treba stalno da podsjećaju i obavezuju novinare i medije da je javno izgovorena riječ u Crnoj Gori uvijek bila riječ istine, objektivnosti i povjerenja”, ocijenio je Vujanović.

Prema njegovim riječima, vrijednost izgovorene i napisane riječi treba i dalje da bude obaveza i putokaz u informisanju grđana.

“Siguran sam da će država Crna Gora i nadalje afirmisati slobodu medija, objektivno, istinito i nezavisno novinarstvo. Stoga očekujem da i novinari svojim radom doprinesu Crnoj Gori na njenom putu u Evropsku uniju”, kaže se u poruci Vujanovića.

Galerija

Bonus video: