Milan Jeftić: Nijesam skočio u rijeku da bih dobio posao i stan

"Svaka čast ljudima koji su napravili grupu i veliko im hvala. Telefon mi je usijan, ne znam ni sam koliko poziva dobijem tokom dana"
102 pregleda 0 komentar(a)
milan jeftic, Foto: TV Vijesti
milan jeftic, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 23.01.2012. 10:37h

Kolašinac Milan Jeftić, čovjek koji je spasao davljenika V.M. koji je pokušao da se ubije prije tri dana skokom u rijeku Moraču kod semafora za Nikšić i Cetinje, na Fejsbuku je dobio grupu pod nazivom “Posao i stan za Milana Jeftića”.

Grupa koja sada ima više od 300 članova je kreirana u petak veče, nekoliko sati nakon podviga Kolašinca, koji nije želio da bude nijemi posmatrač samoubistva.

Inicijator za pokretanje grupe bio je Marko Milačić, novinar i urednik lista “Pres”, izdanja za Crnu Goru.

Jedan od komentara koji se može vidjeti na Zidu grupe je “Milane, vratio si svima nama vjeru u hrabrost, solidarnost, a iznad svega u dobrotu i plemenitost! Bog te je već blagoslovio!!!”. Autor komentara je Živko Lazarević.

Vladan Jeknić je, između ostalog, napisao: “Rizikovati svoj zivot da bi spasio tuđi (a tako i njegovu porodicu) zaslužuje da društvo ovom čovjeku pokloni stan”. Članovi grupe se nadaju da će imati uticaja da Jeftić, koji je otac dvoje djece i koji živi u Donjoj Gorici kao postanar, dobije stan i posao.

"Nijesam uradio ništa posebno..."

Milan Jeftić je kazao “Vijestima” da je zahvalan ljudima koji su na Fejsbuku pokrenuli grupu.

”Nijesam skočio u rijeku da bih dobio posao i stan, to sam od srca uradio. Svaka čast ljudima koji su napravili grupu i veliko im hvala. Telefon mi je usijan, ne znam ni sam koliko poziva dobijem tokom dana. Zvao me je i neki Crnogorac iz Norveške koji mi je rekao da ovo što sam ja uradio niko u svijetu ne bi uradio. Ali ne želim da se hvalim, jer nijesam uradio ništa posebno”, ispričao je Jeftić.

Jeftić kaže da je završio školu za automehaničara, ali da nema stalan posao, tako da radi samo na građevinama

Jeftić kaže da je završio školu za automehaničara, ali da nema stalan posao, tako da radi samo na građevinama.

“Ne krijem da živimo u teškim uslovima. Iz Kolašina sam došao u Podgoricu kako bih našao posao, jer na sjeveru nema posla, i on polako umire. Danas je sve kompjuterizovano tako da nijesam siguran da li bih znao da radim i u svojoj struci”, istakao je Jeftić.

Bonus video: