Grad ne da plac ocu poginulog vojnika JNA

Škrielj kaže da je tražio plac na Vrelima ribničkim, koji se nalazi pored kuće, koja je uknjižena na ime mog preminulog brata, u kojoj živi sa ženom, četiri sina i osmoro unučadi.
86 pregleda 0 komentar(a)
balija skrielj, Foto: Haris Šabotić
balija skrielj, Foto: Haris Šabotić
Ažurirano: 23.01.2012. 03:30h

Balija Škrijelj, šezdesetogodišnjak, koji živi u Ulici Igmanskoj 26 na Vrelima ribničkim, godinama bezuspješno pokušava da dobije od grada plac na kojem bi sagradio kuću za svoju porodicu, kao nadoknadu za gubitak sina koji je kao pripadnik JNA 1991. ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u Hrvatskoj.

Iako su, kako kaže, sve porodice koje su izgubile svoje članove, pripadnike nekadašnje JNA, dobile stanove, placeve ili neku drugu vrstu nadoknade, on počinje da vjeruje da u Crnoj Gori prava ima, ali ne i pravde.

"Slao sam zahtjeve gradonačelniku Miomiru Mugoši šest puta i nikada nijesam dobio odgovor. Išao sam u Udruženje boraca, pisao sam predsjedniku Filipu Vujanoviću, Milu Đukanoviću, ali me niko nije primio. Kada sam pošao u glavni odbor DPS-a i ispričao situaciju, kazali su da mi ne vjeruju", priča Škrijelj.

Neki su gradili na divlje

Škrielj kaže da je tražio plac na Vrelima ribničkim, koji se nalazi pored kuće, koja je uknjižena na ime mog preminulog brata, u kojoj živi sa ženom, četiri sina i osmoro unučadi.

On je prije par mjeseci imao moždani udar, žena mu ne radi, prima samo mjesečnu nadoknadu od sina i da nije toga, kako kaže, ne zna kako bi sastavio kraj s krajem.

"Znam da su neki ljudi na Vrelima ribničkim na divlje gradili kuće na državnom zemljištu, ali ja to nijesam nikada htio. Čak sam čuo priče da su pojedini ljudi, koji su takođe izgubili člana porodice, kao i ja, dobili i više od jednog stana", kaže Škrijelj.

"Vjerujem da će mi nakon toliko godina nepravde izaći u susret. Kada sam pisao zahtjev Mugoši naveo sam da bih platio pomenuti plac, površine 423 kvadrata, po opštinskoj cijeni, ali odgovora nije bilo. Glavni grad ne da plac nikome iako su se drugi interesovali da ga kupe. Kada bi čuli da sam prvi htio da kupim taj plac, odustali bi od kupovine", kaže Škrijelj.

Bonus video: