Tužilac provjerava milionski posao koji je ojadio Opštinu Budva

U nezgodnoj situciji Opština se našla još 2006. kada je zaključila ugovora sa kompanijom "Numeriko trejd limited", kojoj je povjerila projekat izgradnje velikog Vodenog grada
127 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2012. 09:52h

Inspektori odjeljenja specijalnog tužioca za organizovani kriminal, ušli su u Opštinu Budva sa nalogom tužiteljke Đurđine – Nine Ivanović i uzeli kompletnu dokumentaciju u vezi sa igovorom lokalne uprave o izgradnje "Vodenog grada" na brdu Topliš – potvrđeno je "Vijestima" u specijalnom tužilaštvu i lokalnoj upravi.

Kako "Vijesti" saznaju, inspektori su u Opštinu došli u četvrtak oko 11 časova, prethodno najavivši svoj dolazaka, te upoznali lokalno rukovostvo o cilju svoje posjete. Njihovo osnovni zadatak bilo je prikupljanje dokumentacije, za šta im je trebalo punih osam sati.

Gotovo do 19 časova uveče inspektori su zajedno sa opštinskim činovnicima koji su im bili dati na raspolaganje "pročešljali" opštinsku arhivu, te svaki od dokumenata koji se odnosio na akva park odnijeli za Podgoricu.

Prava medijska prašina podignuta je sredinom novembra prošle godine, kada je MANS najavio da će podnijeti krivične prijave specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Đurđini Nini Ivanović, protiv rukovodstva Opštine Budva koje je posredovalo i stavilo potpise na ugovor sa kiparskom kompnijom "Numerico trejd limitedt", zbog sumnje da je cijeli posao bio na štetu Opštine.

Vlasnici Marović i pokojni Bećirović

Prema podacima do kojih je došao istraživački tim MANS-a, iza kiparske kompanije "Numerico Trading Limited", čiji kredit od 1,6 miliona eura već nekoliko godina vraća Opština Budva, stoje Miloš Marović, sin potpredsjednika DPS-a, Svetozara Marovića i Dragan Bećirović koji je početkom aprila prošle godine ubijen u Budvi.

Mlađi Marović ranije je kazao za "Vijesti" da ne želi da komentariše ove navode, dok je Rajko Kuljača, koji je u to vrijeme bio gradonačelnik Budve, kazao da on nije bio upoznat o tome ko su vlasnici firme.

U nezgodnoj situciji Opština se našla još, sada daleke 2006. kada je zaključila ugovora sa kompanijom "Numeriko trejd limited", kojoj je povjerila projekat izgradnje velikog Vodenog grada.

Kiprani se preko svoje firme u Crnoj Gori "Aqua park" kreditno zadužuje kod Montenegro banke na iznos od 1,5 miliona eura u namjeri da na šest hektara opštinske zemlje date na 20 godina zakupa, započnu izgradnju "Action parka".

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: