Ivanović: Nisam vješt kao što je "Profesionalac"

Ivanović je saopštio da smjenu direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka Bojana Obrenovića nije tražio iz ličnog animoziteta kako ovaj navodi, već zbog nepoštovanja zakona
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 10:02h

Član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka Aleksa Ivanović saopštio je juče da smjenu direktora te institucije Bojana Obrenovića nije tražio iz ličnog animoziteta kako ovaj navodi, već zbog nepoštovanja zakona. Ivanović je reagovao na Obrenovićeve jučerašnje optužbe da ne poznaje propise kojima se bavi i da je u Agenciji zaposlio “svog favorita”.

“Vijesti” Ivanovićevo reagovanje prenose u cjelosti:

“Direktor Agencije voli da istakne, da je u svemu postupao kao profesionalac. Isto to kaže i lik iz filma 'Profesionalac', koji je urađen po drami Dušana Kovačevića. Držaću se prava jer nemam bezbjednosno obrazovanje i u vezi s tim pitanjem priznajem suverenu poziciju direktora. Baveći se samo činjenicama, osvrnuću se na djelove direktorovih navoda, koji ne odgovaraju faktima:

Zapisnik Inspekcije rada potvrđuje moje stavove o zapošljavanju protivno propisima. Naloženo je da se nepravilnosti otklone u roku od 30 dana.

Twining projekat EU je suspendovan, a razlozi za suspenziju su operativni i apsorpcioni kapaciteti Agencije. Istina je da je na sjednici Savjeta 18. 1. 2012. direktor izjavio da je razlog za suspenziju projekta odlazak stalnog savjetnika Twininga na drugo radno mjesto. Ova tvrdnja ne odgovara istini.

Danas sam iz dnevnog lista 'Vijesti', saznao da je Agencija tužena zbog nedostavljanja rješenja Savjeta Agencije. Savjet je o ovom propustu saznao nakon ponovnog zahtjeva za zaštitu prava, tužitelja od 28. 12. 2011. Direktor je o toj činjenici bio upoznat u septembru ove godine. Ako je ovo profesionalno postupanje, onda je mnogo i od 'profesionalca'.

Zaključujem da ću pokušavati da dođem do informacija o radu Agencije i sa rizikom da pogriješim u postupku, jer nemam znanja koja imaju 'profesionalci'. Pravo da se zna sve o radu državnih organa, može biti limitirano samo zaštitom ličnih podataka, što ovdje nije slučaj”, zaključuje u reagovanju Ivanović.

Bonus video: