Nikolić prvi doplivao do krsta

Nikolić je student Elektrotehničkog fakulteta i prvi put je učestvovao u toj plivanju za krstom
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2012. 17:42h

Tomo Nikolić (19) na svoj rođendan prvi je doplivao do časnog krsta na Bogojavljenskom plivanju koji povodom hrišćanskog praznika Bogojavljenja na ušću rijeke Ribnice u Moraču tradicionalno organizuje Mitropolija crnogorsko primorska i Crkvena opština Podgorica.

Nikolić je student Elektrotehničkog fakulteta i prvi put je učestvovao u toj plivanju za krstom.

Mitropolit Amfilohije je rekao da će Nikolić dobiti zlatnik sa likom Svetog Petra Cetinjskog.

"...Na drugoj strani zlatnika je stara lovćenska kapela. Nadam se u Boga da će stara kapela vaskrsnuti na vrh Lovćena", rekao je mitropolit Amfilohije a momci, koji su plivali za krstom, zapjevali su "... Lovćen nam je oltar sveti...".

Budva: 30 momaka plivalo za "krst časni"

Budvanin Veselin Sjekloća pobjednik je manifestacije “Za krst časni” koju su na Bogojavljenje, ispred restorana “Porto” u budvanskoj marini organizovali Hram Svete Trojice i Klub sportskih ribolovaca “Tuna”.

Sjekloća bio je najbolji od 30 odvažnih momaka koji su u akvatorijumu budvanske marine odmjerili snage po prohladnom vremenu, te plivali do krsta koji je tačno na 33 metara od obale bio postavljen u moru.

U Bijelom Polju tradicionalni rafting

U Bijelom Polju je na Bogojavljenje održan tradiconalni rafting na Limu. Na maršuti dugoj 16 kilometara, od gradske plaže na Sinjavcu do Kumanice, talasima Lima splavarilo je osam gumenih čamaca sa preko 60 članova posade iz Bijelog Polja, Podgorice, Bara, Herceg Novog, Šapca i kajak kojim je upravljao veteran Mirko Stanić.

Osim toga, organizovano jei vađenje krsta, za kojim su zaplivala sedmorica odvažnih mladića. Krst je iz Lima izvadio Goran Adžić.

Mladen Đukić je i ove godine prvi doplivao do Bogojavljenskog krsta.

Na Gradskoj plaži u Baru šestu godinu uzastopno dvadesetak mladića pliva za prestižno priznanje prvog dio Bogojavljenskog krsta.

Galerija

Bonus video: