Slabovidog Andriju Samardžića pitali šta će mu pas

Punomoćnica Bojana Bošnjak postavila je Samardžiću, inače slabovidom članu Udruženja mladih sa hendikepom, pitanje i kako mu je pas u datom trenutku pomagao
136 pregleda 0 komentar(a)
andrija samardzic, Foto: Arhiva "Vijesti"
andrija samardzic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.01.2012. 03:12h

Zastupnici vlasnika restorana "Pod ploču" pitali su na suđenju Kotoranina Andriju Samardžića, koji je prije dvije godine izbačen iz tog objekta jer je bio u pratnji psa vodiča, da li mu je pas bio baš neophodan sve vrijeme boravka u restoranu.

Punomoćnica Bojana Bošnjak postavila je Samardžiću, inače slabovidom članu Udruženja mladih sa hendikepom, pitanje i kako mu je on u datom trenutku pomagao.

"Pomaže mi da odem do mjesta, kasnije da izađem iz restorana, kao i prilikom odlaska u toalet", odgovorio je Samardžić, koji je u Osnovnom sudu iznio svoje viđenje incidenta iz novembra 2010. godine.

"Kada su me izbacili, osjećao sam se poniženo, a najviše me zaboljelo što je moja sestra - potencijalna korisnica psa vodiča morala sve to da vidi", kazao je Samardžić, u sudnici sutkinje Mirjane Popović.

U prvom sudskom sporu zbog diskriminacije osoba s invaliditetom od usvajanja Zakona o zabrani diskriminacije, Samardžić i njegova advokatica Daliborka Knežević tužili su vlasnika restorana Radoša Pavićevića zbog diskriminacije i tražili naknadu za nematerijalnu štetu od 7.000 eura.

Bonus video: