Podgorica: Zaledila voda u gradskim bazenima

Micev je kazao da je 18. januara 1964. godine u Podgorici izmjereno minus osam stepeni i da je to rekordno niska temperatura
101 pregleda 0 komentar(a)
zaleđeni bazeni, Foto: Luka Zeković
zaleđeni bazeni, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.01.2012. 16:43h

Voda u dva gradska bazena kod Sporstkog centra “Morača” zaledila se tokom predhodne noći, i pogotovo na površini manjeg, formirao se debeo sloj leda.

Načelnik Odsjeka za meteorologiju Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore Branko Micev izjavio je da je u Podgorici, u srijedu u jutarnjim satima, na pet centimetara od tla, izmjereno minus sedam stepeni Celzijusa i da ta vrijednost istovremeno predstavlja drugu po redu najnižu temperaturu u posljednjih šest decenija.

"U Podgorici je oko šest sati izmjereno minus četiri stepena na visini od dva metra od tla, a na mjernoj stanici na aerodromu u Golubovcima minus devet stepeni Celzijusa. Temperature su bile ispod nule u čitavoj Crnoj Gori. U Baru na pet centimetara iznad tla zabilježeno je minus pet stepeni", rekao je Micev.

On je napomenuo da je 18. januara 1964. godine u Podgorici izmjereno minus osam stepeni i da je to rekordno niska temperatura.

"U petak i subotu očekujemo da će padati kiša. Kratkotrajni hladni talas biće u subotu. Kiša će padati u južnim predjelima, a u ostalim djelovima zemlje kiša će preći u snijeg", rekao je Micev.

Bonus video: