MANS: Insistiramo da Tužilaštvo i policija odmah uđu u EPCG

"Kućni budžeti više ne mogu da plaćaju cijenu korupcije", smatraju u MANS-u
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 12:53h

"Nakon poslednjeg, bezobzirnog i nezakonitog povećanja cijene struje, građani Crne Gore nisu spremni da ćutke plaćaju namete i čekaju da ih o korupciji u privatizaciji Elektroprivrede obavijeste institucije neke druge zemlje", stoji u saopštenju MANS-a, koje potpisuje izvršni direktor te NVO, Vanja Ćalović.

"Zato insistiramo da naše tužilaštvo i policija odmah uđu u EPCG i zaštite interese građana čiji kućni budžeti više ne mogu da plaćaju cijenu korupcije i finansiraju bogaćenje domaćih i stranih tajkuna.

Crnogorski građani plaćaju jednu od najskupljih cijena struje u regionu i najskuplji telefonski impuls u regionu zahvaljujući nezasitim apetitima pojedinaca, kao i dogovorima iza zatvorenih vrata i potpunoj pasivnosti državnih institucija koje su dužne da brinu o javnom interesu.

Institucije SAD su nam otkrile da su se neki visoki funkcioneri

Građani plaćaju jednu od najskupljih cijena struje i najskuplji telefonski impuls u regionu zahvaljujući nezasitosti pojedinaca, dogovorima iza zatvorenih vrata i potpunoj pasivnosti državnih institucija

Tako su nam nacrtali šemu po kojoj su očigledno završene mnoge privatizacije čiju cijenu danas skupo plaćaju građani.

Uvjereni smo da je po sličnom scenariju prodata Elektroprivreda u kojoj od dolaska novih vlasnika nije urađeno ništa konkretno da se unaprijedi stanje u toj kompaniji.

EPCG je navodno prodata kako bi se obezbijedile investicije, smanjenje troškova, a time i manja cijena struje.

U praksi se desilo potpuno suprotno: investicije su minorne, a cijena struje konstantno raste.

Naime, umjesto da ulaže, novi “strateški partner” EPCG drži novac u Prvoj banci.

Građani nisu spremni da ćutke plaćaju namete i čekaju da ih o korupciji obavijeste institucije neke druge države

Tako korist od dolaska A2A ima samo familija Đukanović, čija banka se održava upravo novcem koji je bio predviđen za investicije.

Istovremeno, mi nastavljamo da plaćamo struju koju troši KAP, jer EPCG sve gubitke koje ima po tom osnovu “pegla” zahvaljujući računima građana.

Tako mi kroz svoje račune za struju stvaramo ekstra profite za italijansku firmu A2A, ali i za ruskog tajkuna koji je vlasnik KAP-a, dok istovremeno obezbjeđujemo novac za opstanak Prve banke", zaključuju u MANS-u.

Galerija

Bonus video: