"Titeksove" barake na Zabjelu sjutra dobijaju struju?

Prethodna tri dana i noći stanari su veoma teško proveli, jer se 90 odsto porodica grije na struju
64 pregleda 0 komentar(a)
Barake Titeks, Foto: Boris Pejović
Barake Titeks, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.01.2012. 17:25h

Stanari devetnaest stanova u “Titeksovim” barakama u Ulici 27. marta na Zabjelu, kojiima je prije dva dana Elektrodistribucija isključila struju radi njihove bezbjednosti, trebalo bi da u ponedjeljak budu ponovo priključeni na elektromrežu.

Stanar Rajko Dedić kazao je „Vijestima” da su ih u subotu posjetili nadležni iz Agencije za stanovanje, koji su ustanovili da su satovi u redu, te da mogu ponovo biti priključeni na elektromrežu.

"Rekli su nam da presložimo neke kablove i slično, što smo mi i učinili. Iz Agencije su nam kazali da će nam danas, nakon ponovne provjere, dati zvaničnu potvrdu da li možemo dobiti struju i da će oni zvati EPCG da nam priključi struju", kazao je Dedić.

On je ispričao da su prethodna dva dana i noći stanari veoma teško proveli, jer se 90 odsto porodica grije na struju.

Međutim, proradila je međukomšijska solidarnost, te su se većinom grijali kod komšija koji su imali peći na drva.

"Kod njih smo se grijali i spremali hranu. Veliki problem je i što ćemo morati da bacimo hranu iz frižidera", kazao je Dedić.

Stanarima je u petak ekipa EPCG isključila struju, uz obrazloženje da to čine radi njihove bezbjednosti, jer su unutrašnje instalacije objekta u lošem stanju, a konstatovano je i neovlašćeno preuzimanje električne energije.

"Nakon inspekcije nadležne službe ED Podgorica, utvrđeno je da je neophodno isključenje objekta sa mreže zbog bezbjednosti stanara, kao rizika od oštećenja mreže i nepravilnosti na mjernim mjestima", saopšteno je ranije iz EPCG.

Sanacija unutrašnjih instalacija, kako su prije dva dana saopštili, nije u nadležnosti EPCG, već održavanje elektromreže do mjernog mjesta, te da će ponovno priključenje potrošača na mrežu biti moguće nakon dovođenja instalacija u ispravno stanje.

Bonus video: