Tijelo prodaju majke, siromašne, narkomanke i muškarci

U crnogorskoj policiji tvrde da organizovane prostitucije nema i da je riječ samo o rijetkim pojedinačnim slučajevima
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2012. 09:23h

Ne zna se koliko žena u Crnoj Gori živi od prodaje seksualnih usluga. Zna se da ne zarađuju mnogo, kao i da, ukoliko je riječ o uličnoj prostituciji, zarađuju od pet do nekoliko desetina eura, u zavisnosti od oblika i dužine druženja sa klijentom.

Nema zvaničnih podataka o tome koliko je žena iz Crne Gore, a koliko njih je došlo iz susjednih zemalja u potrazi za “lakšom zaradom”, kao što nije moguće saznati ni koliko novca se vrti kroz tu vrstu posla.

U crnogorskoj policiji tvrde da organizovane prostitucije nema i da je riječ samo o rijetkim pojedinačnim slučajevima.

U NVO Juventas, koja od marta 2007. godine radi na projektu “Zdravlje na ulici”, sa ciljem poboljšanja kvaliteta života osoba koje prodaju seksualne usluge, tvrde da u Crnoj Gori ordinira preko tri stotine seksualnih radnica.

Ljeti ima više seksualnih radnica

U poslednje tri godine, državni organi procesuirali su svega tri slučaja, a sprovedena je i jedna velika policijska akcija, poznata pod nazivom “Afrodita”, tokom koje je uhapšeno više ljudi i evidentirano više krivičnih djela u posredovanju prostitucije.

U toku ljetnje sezone, kako tvrde u policiji, ali i Juventasu, seksualnih radnica ima mnogo više, a a najčešće je riječ o siromašnim ženama koje dolaze sa strane: “Polovina prostitutki je iz Crne Gore, prednjače Romkinje, a polovina iz zemalja okruženja - Srbija, Bosna i Albanija”.

Iz Uprave policije “Vijestima” je rečeno da prostitucija u Crnoj Gori nije ispoljena kao pojava, niti je zastupljena u organizovanom obliku, bez obzira da li se obavlja na ulici, u noćnim klubovima, barovima, ugostiteljskim objektima, diskotekama ili hotelima.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: