Veljović u 2012. ušao bogatiji za 108 hiljada eura

Veljović je Komisiji za utvrđivanje konflikta interesa prijavio da je lani kao direktor Uprave policije imao platu od 986 eura
92 pregleda 1 komentar(a)
Veljović, magistarski, Foto: Luka Zeković
Veljović, magistarski, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.01.2012. 04:28h

Doskorašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović i njegovih pet pomoćnika prijavili su imovinu za 2011. godinu, a po njihovim kartonima čini se da su se u proteklih nekoliko godina od kada su funkcioneri svi stambeno obezbijedili.

Veljović je Komisiji za utvrđivanje konflikta interesa prijavio da je lani kao direktor UP imao platu od 986 eura, dok su njegovi pomoćnici Miljan Perović, Dragoslav Minić, Milan Tomić, Nikola Janjušević i Vesko Vukadinović mjesečne zarade primali u rasponu 750 do 822 eura...

Novi savjetnik za bezbjednost predsjednika Filipa Vujanovića je prijavio da u Podgorici ima stan od 93 kvadrata, a naknadnim dopisom krajem marta prošle godine postao je stoprocentni vlasnik 39.300 m2 zemljišta u mojkovačkom selu Podbišće, a naveo je i da u tom mjestu ima kuću od 80 kvadrata.

Tokom prošle godine Veljović je prihodovao 107.996 eura nakon što je, kako je naveo u kartonu, prodao 2.204 kvadrata zemljišta I klase u Doljanima i nešto šume u tom mjestu nadomak Podgorice.

U odnosu na dan stupanja na funkciju direktora UP tokom 2005. godine, čini se da je Veljoviću na dan smjene bila samo veća plata, dok od imovine ima više samo porodično zemljište u rodnom Podbišću i kuću.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: