Darmanović: Sloboda medija i neometan rad novinara su temeljna opredjeljenja Vlade

Darmanović je naglasio da će institucije Crne Gore učiniti sve da osiguraju slobodu medija u našoj zemlji, kao i bezbjednost novinara i građana
1 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Gov.me/S. Matić
Srđan Darmanović, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 09.05.2018. 14:34h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović najoštrije je osudio napad na novinarku ND „Vijesti“ Oliveru Lakić i ponovio da su sloboda medija i neometan rad novinara temeljna opredjeljenja Vlade Crne Gore.

On je izrazio očekivanje da će nadležni organi Crne Gore sprovesti efikasnu istragu kojom će se biti otkriveni motivi napada i kažnjeni izvršioci i eventualni saučesnici i nalogodavci.

"Darmanović je naglasio da će institucije Crne Gore učiniti sve da osiguraju slobodu medija u našoj zemlji, kao i bezbjednost novinara i građana, što je jedan od prioriteta Vlade. Na sastanku sa ambasadorima zamalja članica EU je razmatran i nedavno predstavljen Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore. Ministar Darmanović je ocijenio da Izvještaj predstavlja dodatan motiv za Crnu Goru, posebno u dijelu implementacije pravne tekovine EU, te da su u njemu prepoznati ostvareni rezultati i date jasne smjernice u dijelu aktivnosti koje je potrebno sprovesti u cilju približavanja crnogorskog društva standardima Evropske unije", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

U Izvještaju Evropske komisije, između ostalog, konstatovan je značajan doprinos Crne Gore razvoju dobrosusjedskih odnosa u Regionu.

Tokom brifinga, poseban akcenat je stavljen na značaj daljih aktivnosti u pravcu jačanja medijskih sloboda i vladavine prava u Crnoj Gori.

Bonus video: