Explore Montenegro obećao dolazak 10.000 turista iz Britanije

Za sada goste će dovoditi uglavnom u Budvu Kotor Tivat i Herceg Novi, a sklopili su veliki broj ugovora sa vlasnicima luksuznih vila i kuća na obali
0 komentar(a)
Dag Matison, Foto: Slavica Kosić
Dag Matison, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.01.2012. 18:37h

Kompanija Explore Montenegro prvi je turoperator u Velikoj Britaniji specijalizovan za odmor u Crnoj Gori.

Dag Matison predstavnik kompanije "Explore Montenegro", koji sa crnogorsko- britanskim timom radi u kancelariji u Herceg Novom ističe da preko 80 odsto Britanaca planira da godišnji odmor provede u inostranstvu, a turisti sa Ostrva prije nekoliko godina ponovo su otkrili Crnu Goru.

Britanski turisti su lani u manjem broju putovali van svoje zemlje za jedan odsto, dok je Crna Gora uprkos tom trendu zabilježila porast od 20 odsto jer je do kraja septembra Crnu Goru je posjetilo blizu 21.000 turista koji su ostvarili oko 130.000 noćenja.

Britanci su bili posebno zainteresovani za novitete u turističkoj ponudi, paket aranžmane, ponudu aktivnog odmora i nove investicione projekte.

Matison vjeruje da će turisti iz Britanije dolaziti preko cijele godine

"Naši klijenti su oni koji mogu da izdvoje oko 4.000 funti za godišnji odmor u lijepoj prirodi i luksuznom smještaju", objašnjava Matison.

Za sada goste će dovoditi uglavnom u Budvu Kotor Tivat i Herceg Novi, a sklopili su veliki broj ugovora sa vlasnicima luksuznih vila i kuća na obali, ali i u zaleuu i često imaju nesvakidašnju ponudu.

Planiraju da tokom januara i februara potpišu ugovore i sa hotelskim kućama o dolasku Britanaca na ovaj dio Crnogorskog primorja.

Sa Montenegro erlajnzom su sklopili ugovor o uspostavljanju direktne linije od Londona do Tivta čiji će avioni dva puta sedmično saobraćati od 25 marta do kraja oktobra.

Matison vjeruje da će turisti iz Britanije dolaziti preko cijele godine. Iako rade tek dva mjeseca već imaju bukirane kapacitete, što ih ohrabruje u nadi da će veš prva sezona biti uspješna.

Bonus video: