U zimskim centrima počela kampanja Bijeg na snijeg

Svi turisti koji žele da uživaju na snijegu biće u prilici da se oprobaju u nekim novim aktovnistima, kao što su hodanje sa krpljama, snou kajtingbordovanje, ali i turno skijanje
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 16:00h

Kampanja Bijeg na snijeg, Nacionalne turističke organizacije, započela je na Ski centru Kolašin 1450, Vučju i na Savinom kuku.

Početak manifestacije obilježilo je gostovanje poznatih domaćih pjevača, a nekoliko stotina skijaša na Bjelasici zabavljala je Milena Vučić.

Kako je kazala pomoćnica direktora NTO Danića Ćeranić i ove zime biće organizovani promotivno edukativni događaji.

"Na taj način svi turisti koji žele da uživaju na snijegu biće u prilici da se oprobaju u nekim novim aktovnistima, kao što su hodanje sa krpljama, snou kajtingbordovanje, ali i turno skijanje. Do skijališta će biti organizovan i prevoz. Do skijališta Jezerine polazak je iz Podgorice u 10 sati subotom i nedjeljom, a cijena povratne karte je 6 eura, do Ski centra Vučje cijena je 3 eura, a autobost polazi ispred hotela Onogošt u Nikšiću", kazala je Ćeranić.

Na kolašinskom skijalištu su bili idelani uslovi za sportove na snijegu, pa brojni gosti nijesu krili zadovoljstvo odlično pripremljenim stazama.

U Ski centru Kolašin 1450 nadaju se da će se dobra posjeta nastaviti i narednih dana.

I durmitorska skijališta bilježe dobru posjećenost.

Veliki broj porodica ukomponovanih u jednu bilo je na Javorovači.

Mališani napolju, neko na skijama neko na sankama. Neki su prepušteni instruktorima, neki to rade pod nadzorom roditelja. Po neko od odraslih u prohladnom danu zagrijava se u restoranu.

"Snijega ima i dodatno pada što je preduslov da posjeta bude dobra. Na ruku ide i ovogodišnji termin đačkog raspusta, povoljne cijene i dobra saradnja sa svim hotelima u Žabljaku gdje se može kupiti ski pas za skijalište. Prija ovo ali problem su gužve. Krajnje je vrijeme da se unaprijedi infrastruktura. Da se postojeća modernizuje i pristupi izgradnji novih. Ako želimo staru slavu ovo je malo. Mora se otvarati novih skijališta. Planovi su urađeni, lokaliteti su predviđeni i treba privući investitore", rekao je zakupac skijališta na Javorovači Vuk Popović.

Na Javorovaču već danima iz hotela "Polar star" dolazi Podgoričanin Aleksandrad Dlabač.

"Oduševljeni smo. Ranije nije bilo ovak dobro. Djecu smo prepustili instruktorima i dobro im ide učenje. Hotel, staza i obratno to nam je svakodnevica a ni na kraća zadržavanja u gradu nemamo primjedbi", kaže Aleksandar.

Na Durmitoru se i ljeti i zimi odomaćio Rus Dmitrij Mihejev pa je i kuću napravio gdje provodi slobodno vrijeme.

"Već 15 godina vozim snoubord, po čitavom svijetu, ali nigdje nije kao ovdje. Zaljubljen sam u Durmitor a ove zime je super. Još da se izgradi koji restoram i hoteli sa četiri ili pet zvjezdica. Za slučaj nevremena potrebni su bazeni, saune i spa centri. Definitivno je jasno da se moraju graditi nove uspinjače. Ove su stare i spore. Urađen je put, more je blizu, prirodne ljepote... samo pravite žice i to je to", kaže Dmitrij.

Galerija

Bonus video: