Počinje remont dijela pruge od Mojkovca do Mijatovog kola

U okviru rekonstrukcije, modernizuju se i željezničke stanice, a ranije je najavljeno da će i željeznička stanica u Podgorici biti u potpunosti obnovljena
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2012. 22:04h

Do kraja januara počeće rekonstrukcija dionice željezničke pruge Bar - Bijelo Polje od Mojkovca do stanice Mijatovo kolo, u dužini od oko sedam kilometara.

Za te potrebe, Evropska unija je Crnoj Gori odobrila pet miliona eura, saopšteno je iz javnog preduzeća Željeznička infrastruktura Crne Gore.

Novac je odoben u okviru pružanja pretpristupne pomoći zemljama, kandidatima za članstvo u EU.

Remontom dionice od Mojkovca do Mijatovog kola, uz ranije završenu rekonstrukciju dionice od Kolašina do stanice Trebaljevo i u pravcu Bijelog Polja, kako je saopšteno, stvaraju se uslovi za postizanje optimalne brzine na pruzi od Bara do granice sa Srbijom.

Posao je dodijeljen italijanskoj kompaniji koja je, kako je saopšteno, već isporučila oko 5.000 željezničkih pragova i 500 tona šina, za potrebe pomenute rekonstrukcije.

Tokom radova, pruga će na toj dionici biti dnevno zatvorena po pet časova, što je već unijeto u red vožnje.

Željeznička pruga Bar-Bijelo Polje, prema najavama iz preduzeća Željeznička infrastruktira Crne Gore, u narednom periodu će biti dovedena na nivo evropskih pruga.

Nije precizirano do kada, mada se određeni remontni radovi izvode na čitavom dijelu te pruge.

U okviru rekonstrukcije, modernizuju se i željezničke stanice, a ranije je najavljeno da će i željeznička stanica u Podgorici biti u potpunosti obnovljena.

Bonus video: