Risan: Znaju ko je postavio krst

Prema saznanjima “Vijesti”, građani Risna su kao organizatora označili čovjeka koji je porijeklom iz Srbije, a živi dugi niz godina u Risnu. Njegova kuća se nalazi odmah ispod mjesta na kojem je postavljena konstrukcija
271 pregleda 0 komentar(a)
krst, Risan, Foto: Skala radio
krst, Risan, Foto: Skala radio
Ažurirano: 13.01.2012. 09:34h

Metalna konstrukcija sa četiri ocila, postavljena na arheološkom nalazištu Gradina iznad Risna, biće uklonjena za nekoliko dana”, kazao je “Vijestima” načelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vučinović.

On je rekao da su, postupajući po prijavi više građana Risna, izašli na lice mjesta i uvjerili se da je na vrlo nepristupačnom terenu postavljen krst sa četiri ocila, koji noću svijetli uz pomoć agregata donesenim u tu svrhu.

Podsjetio je da na javnoj površini nije dozvoljeno postavljanje nikakvih konstrukcija ili simbola bez dozvole nadležnog organa.

Građani dojavili ko je postavio konstrukciju

"Kada se pogleda tokom dana, to je zaista samo jedna obična metalna konstrukcija, ali kada se u večernjim satima osvijetli, predstavlja simbol"

“Komunalna policija je postupila u skladu sa zakonskim okvirima. Napravljen je zapisnik. Upravni postupak teče. Svako postavljanje bilo kakvih objekata na javnoj površini će biti onemogućeno. Nakon tri dana, kako je po propisima, Komunalna policija će sa izvršnom službom ukloniti konstrukciju”, kazao je Vučinović.

Više građana Risna inspektorima Komunalne policije kazali su ko je postavio krst, nakon čega su oni, kako tvrdi Vučinović, otišli kod njega.

Taj mještanin je, međutim, negirao da ima bilo kakve veze sa tim poslom. Vučinović nije želio da otkrije njegov identitet.

“Ostavili smo zapisnik na njegovoj kući i upozorili ga da po propisima nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvih simbola na javnoj površini bez odobrenja i saglasnosti nadležnih državnih organa, a zapisnik je ostavljen i na mjestu gdje je postavljena metalna konstrukcija. Nijesmo organ koji se bavi istragom i utvrđivanjem krivice", rekao je Vučinić.

Krst stoji 2 godine

"Problem je prisutan na tom prostoru već više godina i ta metalna konstrukcija tu stoji nekoliko godina unazad i povremeno je osvjetljavaju. Kada se pogleda tokom dana, to je zaista samo jedna obična metalna konstrukcija, ali kada se u večernjim satima osvijetli, predstavlja simbol krst sa četiri ocila. Kompletna konstrukcija je veoma dobro urađena, a na licu mjesta smo zatekli ostatke nekih ranijih konstrukcija, po čemu se vidi da je ona dorađivana."

Ponovio je da imaju podatke da su u osvjetljavanju konstrukcije učestvovali i neki radnici iz kotorske Elektrodistribucije, ali da to ne znači, kako je rekao, da je Elektroprivreda osvijetlila metalnu konstrukciju.

Prema saznanjima “Vijesti”, građani Risna su kao organizatora označili čovjeka koji je porijeklom iz Srbije, a živi dugi niz godina u Risnu. Njegova kuća se nalazi odmah ispod mjesta na kojem je postavljena konstrukcija.

Bonus video: