U bolnicu po prehladu: Na Poliklinici ne radi grijanje

Građani se žale da u Poliklinici u hladnoći čekaju preglede, iz KC-a tvrde da je riječ o “kraćim prekidima”
0 komentar(a)
Poliklinika, Klinički centar Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Poliklinika, Klinički centar Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.01.2012. 00:46h

Pacijenti koji su proteklih dana čekali na specijalističke preglede na Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore, rizikovali su da usput zarade i ozbiljnu prehladu.

Na prizemlju, ali i gornjem spratu u hodnicima Poliklinike nema adekvatnog grijanja, što su “Vijestima” potvrdili brojni pacijenti koje su novinari prekjuče popodne zatekli ispred kardiološke, endokrinološke, oftalmološke i ambulanti za ortopediju, reumatologiju...

Iz Kliničkog centra, međutim, tvrde da se kompletan centar uredno grije, ali da ponekad dođe “do zastoja u grijanju”.

Reporteri “Vijesti” zatekli su nekoliko građana koji su se, nakon par sati čekanja na pregled, bukvalno tresli od hladnoće.

“Od 14 sati, već sat i po vremena čekam na kontrolni pregled i smrzavam se. Nečuveno je da dođete u bolnicu radi jednog zdravstvenog problema, a da usput treba da zaradite ozbiljnu prehladu”, kazala je vidno revoltirana pacijentkinja koja je toga dana, sa oko desetak drugih pacijenata, čekala na zakazani kontrolni pregled kod kardiologa.

Ona je dodala da ne može ni da zamisli šta preživljavaju stariji ljudi, koji na preglede, u hladnoći, čekaju par sati.

“Zar treba čekajući ovdje da zarade upalu pluća”, pitala je ona.

Ništa bolje nije prošao ni pacijent koji je čekao na pregled ispred oftalmološke ambulante.

“Zaista je sramota da nas dvadesetak ljudi danas ovdje, dok čekamo, mrznemo. Možete misliti koliko je teško, posebno nama starijim ljudima, da po sat i više vremena stojimo na jednom mjestu i smrzavamo se, kao da nije dovoljno što se toliko dugo čeka na preglede, pa još i ova hladnoća”, kazao je penzioner iz Podgorice koji je na pregled čekao od 16 sati.

On je dodao da je sa takvim uslovima u čekaonicama i odranije i mjesec dana upoznat, jer je njegova supruga čekajući tada na pregled kod reumatologa, toliko ozebla da je naredni dan provela u krevetu.

KC: Grijanje uredno, uz povremene probleme

Dok građani koji su primorani da borave po više sati na Poliklinici KC ne kriju ogorčenje zbog nekorektnog odnosa prema njima, iz te ustanove tvrde da su snabdjeveni dovoljnim količinama mazota za grijanje čitave bolnice.

“Poliklinika, kao i sve druge organizacione jedinice Kliničkog centra, uredno se grije”, tvrde iz KC-a.

Međutim, iz te ustanove potvrdili su i “da im se dešava da dođe do problema sa grijanjem zbog dotrajalosti termotehničkih instalacija, ali da nastoje da zastoji u grijanju budu kraći”.

Nekoliko građana saopštili su “Vijestima” da je grijanje juče pušteno čim su se novinari kod menadžementa KC-a interesovali o tom problemu i da je nakon toga “radilo punom pariom”.

Bonus video: