Krst sa četiri "S" svijetli iznad Risna

Na arheološkom nalazištu Gradina, iznad Risna, prije nekoliko dana je postavljena metalna konstrukcija sa četiri ocila, koja svijetli i noću pomoću agregata
185 pregleda 0 komentar(a)
krst, Risan, Foto: Skala radio
krst, Risan, Foto: Skala radio
Ažurirano: 11.01.2012. 17:58h

Na arheološkom nalazištu Gradina, iznad Risna, prije nekoliko dana je postavljena metalna konstrukcija sa četiri ocila, koja svijetli i noću pomoću agregata, javio je kotorski Skala radio.

Zoran Vučinović, načelnik kotorske Komunalne policije kazao je da su, postupajući po prijavi više građana Risna, izašli na lice mjesta i uvjerili se da je na vrlo nepristupačnom terenu postavljena metalna konstrukcija osvijetljena agregatom donešenim u tu svrhu.

Vučinović je kazao da na javnoj površini nije dozvoljeno postavljanje ni konstrukcija ni simbola bez saglasnosti nadležnog organa.

Komunalna policija je, u saradnji sa kolegama iz kotorske Ispostave policije, napravila inspekcijski nadzor.

Vučinović je za Skala radio kazao da su, takođe po prijavi građana, otišli kod jednog od organizatora nošenja i postavljanja konstrukcije.

"Ostavili smo zapisnik na njegovoj kući i upozorili ga da po propisima nije dozvoljno postavljanje bilo kakvih simbola na javnoj površini bez odobrenja i saglasnosti nadležnih državnih organa. Problem je prisutan na tom prostoru već više godina. Ne radi se o hrišćanskim simbolici, niti vjerskim obilježjima. Pogotovo ako uznemiravaju dio javnosti. Zato je zaista besprizorno pozivati se na nekakvu simboliku te željezne skalamerije. Sve je veoma dobro organizovano jer je tu prisutan i agregat, a kompletna konstrukcija veoma dobro odrađena. Imamo podatke da su u osvjetljavanju tog dijela, te skalamerije učestvovali i neki radnici iz kotorske Elektrodistribucije”, kazao je Zoran Vučinović.

"Komunalna policija je postupila u skladu sa zakonskim okvirima. Napravljen je zapisnik. Upravni postupak teče. Svako postavljanje bilo kakvih objekata na javnoj površini će biti onemogućeno. Nakon tri dana, kako je po propisima Komunalna policija će sa sa izvršnom službom maći tu konstrukciju”, kaže Vučinović za Skala radio.

Bonus video: