Svim šefovima u policiji Vuksanović uzima luksuzna vozila

Vuksanoviću posebno zanimljiva sporna lista luksuznih automobila, koji su po raznim osnovima oduzeti od crnogorskih građana
74 pregleda 0 komentar(a)
policijski džip, službeno auto, Foto: Arhiva "Vijesti"
policijski džip, službeno auto, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.01.2012. 09:13h

Zavođenje reda u Upravi policije krenulo je od voznog parka - na stolu novoimenovanog direktora Božidara Vuksanovića danas će se naći spisak automobila, a na listi će biti navedeni i oduzeti skupocjeni četvorotočkaši, koje su posljednjih godina bez zakonskog osnova dužili brojni policijski šefovi i starješine.

Kako “Vijesti” saznaju, Vuksanović je spisak automobila tražio od svog pomoćnika Sektora za ljudske resurse, pravna pitanja, telekomunikacione i informacione sisteme Dragoslava Minića, koji je zadužen za regularni vozni park, a izvještaj za listu oduzetih skupocjenih automobila, koje su koristili neki šefovi, tražio je od pomoćnika za Sektor kriminalističke policije Milana Tomića.

Sagovornici “Vijesti” naveli su da je Vuksanoviću posebno zanimljiva sporna lista luksuznih automobila, koji su po raznim osnovima oduzeti od crnogorskih građana, a potom mimo pravnih okvira korišćeni u nekim područnim jednicama, sektorima i odjeljenjima UP.

Metla u sopstvenom dvorištu

Novi direktor policije naveo je na dosadašnjim kolegijumima da je odlučan u namjeri da na početku svog mandata podigne nivo rada službe po svim linijama, pa će svojevrsnom “metlom” prvo red zavesti u sopstvenom dvorištu.

Motiv da zavođenje reda počne upravo od voznog parka čini se da je bio logičan jer je na račun Uprave policije proteklih godina stizao niz primjedbi zbog korišćenja skupocjenih automobila, koji su zbog raznih krivičnih djela bili privremeno oduzimani od građana.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: