Mala izdvajanja za kulturu u Kolašinu rješavaju volonterizmom

Tokom narednog mjeseca realizovaće se oko 14 programa, a među njima pozorišne predstave, koncerti, izložbe
74 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.01.2012. 19:25h

Entuzijazam kolašinskih kulturnih poslenika, izgleda će ove zime pobijediti hroničnu besparicu u opštinskoj kasi, odnosno vrlo mala izdvajanja za oblast kulture.

Tokom narednog mjeseca biće prvi put organizovana manifestacija Februarski dani kulture, a iz Centra za kulturu, koji koordinira organizovanje te manifestacije, najavili su vrlo raznovrsne i zanimljive sadržaje.

Prema riječima direktora te ustanove Branislava Jeknića, tokom cijelog februara biće organizovana kulturna dešavanja, što će, kako on smatra, doprinijeti i boljem turističkom imidžu Kolašina.

U Februarskim danima kulture učestvuju, između ostalih, učenici kolašinske muzičke škole, Kolašinsko amatersko pozorište, KUD „Mijat Mašković“

Tokom narednog mjeseca realizovaće se oko 14 programa, a među njima pozorišne predstave, koncerti, izložbe.

Doprinos prvoj kulturnoj manifestaciji daće i predsjednik OO DPS Srećko Medenica, koji će pokazati pjevačko i sviračko umijeće

“Pored toga organizovaćemo izložbe nekoliko fotografa, kao i izložbu karikaturiste Darka Drljevića. Biće organizovano i veče sa piscem Bobanom Šabeljićem, zatim promocija knjige “Poruke iz bašte planinske flore”, ali i izložba fotografija iz Botaničke bašte Danijela Vinceka.

U programu i funkcioneri

"Posebno zanimljiva biće premijera scenskog prikaza, koji je napravljen na osnovu istraživanja običaja iz Morače i Rovaca, a koji će izvesti KUD “Mijat Mašković” i Kolašinsko amatersko pozorište”, rekao je Jeknić.

Kolašinci će u okviru te manifestacije moći da vide i nastupe starih članova KUD-a, među kojima su i neki opštinski funkcioneri.

Tako će, između ostalih, svoj doprinos prvoj kulturnoj manifestaciji te vrste u Kolašinu dati i predsjednik OO DPS Srećko Medenica, koji će pokazati svoje pjevačko i sviračko umijeće.

Bonus video: