Mijović dobro zarađuje i još bolje štedi

Mijović je vlasnik stana u Podgorici, površine 166 metara kvadratnih, vozila marke “volvo” i polovine preduzeća RS Global
373 pregleda 0 komentar(a)
dr Milan Mijović, Foto: Zoran Đurić
dr Milan Mijović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.01.2012. 04:05h

Komisija za sprečavanje sukoba interesa, nakon skoro pet mjeseci objavila je imovinu i prihode novog direktora Kliničkog centra (KCCG) Milana Mijovića, koji je prema izvještaju, na dan stupanja na funkciju, prošle godine, prihodovao blizu 36.000 eura, odnosno 3.000 mjesečno.

Mijovićeva ušteđevina, kako piše na sajtu institucije kojom rukovodi Slobodan Leković, je u iznosu od 50.000 eura.

Mijović ima i stambeni kredit u NLB banci, gdje i štedi, i to u iznosu od 28.000

Plata u KCCG iznosila je 1.290 eura

Iako je funkcija načelnika Centra za grudnu hirurgiju izuzetno zahtjevna, Mijović je stizao da zaradi i dodatne prihode, kao predavač na podgoričkom Medicinskom fakultetu, ali i na ustanovama u inostranstvu, kao ljekar u Košarkaškom klubu Budućnost, specijalnoj bolnici u Brezoviku, kao i Hirurškoj bolnici u Skoplju i privatnoj klinici u Beogradu.

Njegova plata u KCCG iznosila je 1.290 eura, a kao saradnik u nastavi na podgoričkom Medicinskom fakultetu primao je 223 eura.

U KK Budućnost prihodovao je 400 eura, a kao član konzilijuma za maligne bolesti u Brezoviku 130. U Mijovićevom imovinskom izvještaju ne navodi se koliko je prihodovao kao konsultatnt po ugovoru bolnica u Skoplju i Beogradu.

Predavao je i na klinikama u zemljama jugoistočne Evrope i za to primio honorar od 2.900 eura, dok je kao edukator iz oblasti medicine u Sloveniji, BiH, Vojvodini, Srbiji, Makedoniji primio 8.500. Za ove cifre ne piše da li se radi o mjesečnim ili godišnjim prihodima.

Supruga uštedjela 10.000

Mijović je vlasnik stana u Podgorici, površine 166 metara kvadratnih, vozila marke “volvo”, ali i polovine preduzeća RS Global, za koje se u izvještaju navodi da je “u postupku brisanja iz registra”.

U dijelu koji se odnosi na godišnji prihod od poljoprivrede i drugih djelatnosti, stoji da Mijović ima “prozvodni pogon mašina za obradu drveta ustupljen besplatno na korišćenje” i da je vlasnik “medicinske opreme za godišnji pregled sportista za potrebe KK Budućnost i reprezentacije Crne Gore”, za koje takođe ne uzima naknadu.

Mijović nije ispoštovao zakonski rok i u roku od 15 dana od imenovanja podnio izvještaj o imovini i prihodima

Kreditno je zadužen, navodi se u njegovom izvještaju, i kod Direkcije za imovinu i to 3.000 eura “sa rokom otplate 60 mjeseci”.

Njegova supruga Gordana Mijović radi u Fitosanitarnoj upravi i mjesečno zarađuje 610 eura.

I ona ima ušteđevinu od 10.000 eura, ali se ne navodi u kojoj banci, a vlasnica je i stana u Podgorici, kome u izvještaju nije navedena kvadratura.

Gordana Mijović posjeduje i automobil marke “ford kuga”.

Kako su “Vijesti” ranije objavile, Mijović nije ispoštovao zakonski rok i u roku od 15 dana od imenovanja podnio izvještaj o imovini i prihodima. Mijović je imenovan krajem jula.

To tada potvrdio i predsjednik Komisije za sprečavanje sukoba interesa Slobodan Leković.

Bonus video: