Četiri porodice sa Žabljaka nakon tri dana dobile struju

Ozlojeđeni su maćehinskim odnosom prema njima koji su, kako kažu, "uredni platiše ali bez uticaja jer da ga imaju struju bi brzo dobili"
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2012. 13:27h

Četiri, uglavnom samohrane, porodice koje stanuju u tri kuće u strogom centru Žabljaka, od subotnjeg nevremena sve do danas provele su bez struje.

Nevrijeme je polomilo dva drvena stuba sa kojih se njihova domaćinstva napajaju strujom i samo pukom srećom truli stubovi nijesu pali na njihove kuće čime bi razmjere štete bile neuporedivo veće.

Porodice Stanojke Obradović, Danice Musić, Jovanke Roganović i Tomaša Krstajića božićne praznike provele su u mraku uz rizik da štetuju zimnicu koja se nalazila u zamrzivačima i frižiderima.

Prijateljskim tonom razgovarali su sa ekipom električara koja je umjesto polomljenih postavljala nove stubove i montirala izolatore i provodnike.

Ozlojeđeni su maćehinskim odnosom prema njima koji su, kako kažu, "uredni platiše ali bez uticaja jer da ga imaju struju bi brzo dobili".

Kažu da razumiju potrebu da seoska domaćinstva dobiju struju, ali po ko zna koji put pominju trule stubove koji su se odavno prijeteći ljuljali i na najmanjem dodiru ili udaru vjetra i njihove višegodišnje zahtjeve da se stubovi promijene.

"Mogli ste to odavno uraditi, za kopnine i po ljepšem vremenu, a ne po ovom kijametu", kazivali su oni električarima.

Električari su "Vijestima" kazali da su ovih dana bili neprekidno angažovani na otklanjanju brojnih kvarova na trafostanicama i dalekovodima preko Jezera, na Sinjajevini i u Tepačkom kraju. Kažu da je isključena bilo kakva selektivnost već da su djelovali prema prioritetima.

Galerija

Bonus video: