Podgoričanin sa porodicom uletio u ogromnu mećavu

"Ne znam tačno gdje, čini mi se na nekom prevoju, uletio sam u ogromnu mećavu. Prst pred okom se nije vidio..."
0 komentar(a)
nevrijeme, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
nevrijeme, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 07.01.2012. 14:52h

Goran Radulović iz Podgorice, sa suprugom i petogodišnjim sinom krenuo je u Pljevlja da u tazbini provede božićne praznike.

Mećava ga je presrela na putu od tunela Ivica prema Žabljaku. Tu se, pored mnogih, i njegovo vozilo zaglavilo.

"Godinama dolazim na Durmitor i ljeti i zimi. Planinar sam i mislio sam da poznajem ćudi durmitorskih zima ali sam se u petak uveče uvjerio da sam malo znao i da nijesam mogao ni pretpostaviti kakve one mogu biti", kaže za "Vijesti" Radulović.

Dodaje da nije očekivao tako košmarnu situaciju pa se nije adekvatno obukao za trenutke u surovoj planini.

"Ne znam tačno gdje, čini mi se na nekom prevoju, uletio sam u ogromnu mećavu. Prst pred okom se nije vidio. Zaglavio sam se, iza mene je bila kolona vozila. Pokušavao sam se izvući iz nameta, i ostali su mi pomagali u tome, ali bilo je uzalud. Suprugu i sina koji nijesu izlazili iz vozila sam hrabrio ne dozvoljavajući paniku ni sebi niti njima. Kad smo ugledali žuta rotaciona svijetla znali smo da je tu spas. Do kolone su stigli putari, iskusno obavili posao. Neki iz kolone su otišli vozilima a ja sam moje ostavio jer ga nijesmo mogli pokrenuti. Sjeli smo u njihov kamion, ja mokar do gole kože. Putujući sa njima prema Žabljaku vidio sam nekoliko vozila pored puta, praznih jer su putnici sa putarima ili na drugi način otputovali. U Žabljaku nas je sačekao prijatelj sa kojim smo bili u telefonskom kontaktu i prevezao nas do Pljevalja. Prethodno je dva puta pokušavao da dođe do nas ali od nevremena nije uspio."

Na Žabljaku nezapamćeno nevrijeme, u kolašinskim selima nema struje >>>

Bonus video: