Vjetar čupao borove, oborio putokaze, potopio jahte

Srušeni saobraćajni znaci i putokazi, reklamni bilbordi, ograde, metalne konstrukcije...
130 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.01.2012. 15:02h

Vjetar koji je u Baru i Tivtu duvao i više od 100 kilometara na sat, napravio je mnogo štete. U barskoj Ulici Jovana Tomaševića iz korijena su iščupana dva bora na parkingu i uništila više automobila.

U tom gradu je odloženo i paljenje badnjaka ispred hrama Svetog Jovana Vladimira, iz bezbjednosnih razloga. Vjetar je u tom gradu oborio i velik broj saobraćajnih znakova i putokaza i zadao glavobolje vlasnicima ribarica i jahti.

Tokom jučerašnjeg dana dva ribara su pokušavala da spasu ribaricu "Donatelu", koja nije izdržala nevrijeme i na kraju je potonula.

Potonula je i "Donatela"

Rajko Orlandić je sa vlasnicima plovila čitavu noć spasavao i vezivao ribarice i brodove na zadnejm dijelu gata marine, takozvanom ribarskom gatu. U jednom trenutku nešto veliko, bijelo, je projurilo pored njih i zabilo se u gat pored "Donatele" koja je tonula.

Dok su spasavali i vezivali ribarice, pored Orlandića i vlasnicima plovila proletjela je brod-jahta, čiji je Orlandić domaćin

Bio je šokiran kad je shvatio da je u pitanju brod-jahta kojoj je on domaćin i koju pazi. Na brodu-jahti su popucali svi konopi, razbila se u komade.

Dok, sa dozom humora, prepričavaju šta se sve desilo, ne mogu a da ne pomisle na štetu nanijetu ribaricama i malim ribarima koja je velika.

Rajko Orlandić

Pitaju se i da li će imati pomoć države u ovoj nevolji.

"Božić je za slavlje zaborav muka koje su na Badnje veče pretrpjeli u slavu mora", kaže Rajko Orlandić.

Galerija

Bonus video: