Nevrijeme na Žabljaku, vozači oprez!

Žabljak je pola sata bio bez struje a nemaju je poddurmitorska sela zbog kvara na dalekovodu prema Bukovici
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2012. 15:30h

Snijeg i jak vjetar smanjili su vidljivost pa je na Žabljaku otežan saobraćaja na svim putevima.

Vozači su posebno na oprezu na magistralnom putu prema Boki. Ipak, u blizini tunela Ivica dogodila se saobraćajna nezgoda, srećom samo sa materijalnom štetom, što je izazvalo duži prekid saobraćaja.

Snjegočistači «Crnagoraputa» neprekidno čiste puteve prema Žabljaku i ne dozvoljavaju da se formiraju nameti. Tako je i u gradu gdje djeluje mehanizacija Komunalnog preduzeća.

Žabljak je pola sata bio bez struje a nisu imala poddurmitorska sela zbog kvara na dalekovodu prema Bukovici, što je popravljeno u popodnevnim časovima.

Šef pljevaljske sekcije «Crnagoraputa» koja održava saobraćajnice na području opštine Žabljak Boško Vojinović kaže da zbog mećave i smanjene vidljivosti, na putu prema Nikšiću angažovana četiri snjegočistača.

"Uslovi zahtijevaju maksimalnu oprez i dosta vještine. Dovoljno je da jedno vozilo stane pa da se formiraju kolone. Zbog toga je jedna od naših mašina bukvalno predvodnica. Ona ide ispred kolone i na taj način oslobađa saobraćajnu traku kako bi je sledeća mašina kvalitetno očistila. Tako djelujemo u oba pravca i nećemo dozvoliti da dođe do prekida saobraćaja", kazao je Vojinović.

Skijališta su u funkciji i dobro posjećena uprkos lošim vremenskim uslovima.

Jutros u sedam sati visina sniježnog pokrivača na Žabljaku je iznosila 47 centimetara,

Galerija

Bonus video: