Šetalište od „Galeba“ do „Mimoze“ biće popločano nakon sezone

Ističu I da je ogovoreno da će biti izvedeni dodatni radovi na ovoj dionici, kako bi šetna staza bila potpuno bezbjedna za korišćenje – biće uređeni slivnici, posađeno zelenilo, postavljena javna rasvjeta I kante za odlaganje otpada
127 pregleda 3 komentar(a)
šetalište Herceg NOvi, Foto: Slavica Kosić
šetalište Herceg NOvi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.05.2018. 14:48h

Šetalište Pet Danica, koje je prošireno od restorana „Galeb“ do „Mimoze“, biće popločano behaton pločama nakon ljetnje turističke sezone, odlučeno je na jutrošnjem sastanku u Opštini Herceg Novi.

“Ovakva odluka donijeta je nakon zahtjeva građana i lokalnih privrednika da se Šetalište ne zatvara radi izvođenja radova, imajući u vidu da će to ugroziti poslovanje privrednika u ovom dijelu grada i onemogućiti pješačku komunikaciju tokom predsezone. Procijenjeno je da je neprihvatljivo zatvarati Šetalište u ovom periodu, kada u Herceg Novom boravi oko 30 odsto gostiju više nego lani u istom period”, naveli su iz lokalne uprave. .

Ističu I da je ogovoreno da će biti izvedeni dodatni radovi na ovoj dionici, kako bi šetna staza bila potpuno bezbjedna za korišćenje – biće uređeni slivnici, posađeno zelenilo, postavljena javna rasvjeta I kante za odlaganje otpada.

Podsjećamo da su Radovi na na dionici dugoj 365 metara početi još u oktobru 2015. godine. Radovi su nekoliko puta prekidani i konzervirani , a do sada su završeni građevinski radovi I proširena postojeća šetne staze .Predstoji popločavanje, izgradnja javne rasvjete, postavljanje ograde, klupa i drugog urbanog mobilijara.

Rekonstrukcija šetališta je zajednička investicija Opštine i JP Morsko dobro, vrijedna 360.000 eura a radove je izvela Đokić grupa iz Bara.

Bonus video: