Odvojeno nalažu badnjake

Mitropolit Amfilohije služiće na Badnji dan svetu arhijerejsku liturgiju u 8 časova u Cetinjskom manastiru, dok će u isto vrijeme za Božić biti služena u hramu Hristovog Vaskresenja
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2012. 13:54h

Mitropolija Crnogorsko – primorska organizovaće u petak nalaganje badnjaka ispred Cetinjskog manastira u 15 časova, a u isto vrijeme Crnogorska pravoslavna crkva nalagaće u prijestonici ispred dvora Kralja Nikole.

Tradicionalno nalaganje badnjaka biće organizovano i u drugim gradovima.

Iz Mitropolije Crnogorsko – primorske saopšteno je da će se badnjaci ložiti u manastiru Svetog Nikole na Obodu u Rijeci Crnojevića u 13 časova, Kornetu u Lješanskoj nahiji u 16.30 dok će u Glavnom gradu ispred hrama Hristovog Vaskresenja vjernici nalagati badnjake u 17.30 časova.

Crnogorska pravoslavna crkva najavila je nalaganje na nikšićkom Trgu slobode u 17.15 časova, u Danilovgradu kod umjetničke kolonije u 18.30 i u Podgorici kod dvorca Kralja Nikole na Kruševcu u 19.30 časova.

Badnjake će vjernici nalagati i u Kotoru ispred Crkve Sv. Petra Cetinjskog u 19.30, Baru ispred dvora na Topolici u 17 časova, Budvi ispred zidina starog grada u 20 časova, kao i u Lovćencu u Vojvodini u parku ispred restorana "Cetinje" u 17 časova.

Na Božić u 10 časova ispred dvorca Kralja Nikole u parku na Kruševcu u Podgorici svetu Božiju službu služiće pаroh podgorički protojerej– stаvrofor Živorаd M. Pаvlović sа sveštenikom Neđeljkom Furtulom i studentom bogoslovije Vukom Rаdunovićem.

"Poslije održаne svete Božije službe pаroh podgorički obići će Zаvod zа izvršenje krivičnih sаnkcijа i tom prilikom posjetiti vjernike Crnogorske prаvoslаvne crkve koji su nа izdržаvаnju kаzne i omogućiti im dа se i oni molitveno obrаte bogomlаdencu Hristu i pričesti one koji to budu željeli", najavljeno je iz Crkvene opštine Podgorice CPC-a.

Mitropolit Amfilohije služiće na Badnji dan svetu arhijerejsku liturgiju u 8 časova u Cetinjskom manastiru, dok će u isto vrijeme za Božić biti služena u hramu Hristovog Vaskresenja. Drugi dan Božića liturgija će biti služena u manastiru Morača u 9 sati, a za 9. januar u isto vrijeme najavljeno je služenje u manastiru Sv. Stefana u Duljevu.

Bonus video: