U Herceg Novom pred početak sezone povećan otpad

Ovog vikenda bi u saradnji Čistoće sa pripadnicima Službe zaštite i spasavanja trebalo da počne pranje ulica i Šetališta
77 pregleda 0 komentar(a)
Čistoća Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Čistoća Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.05.2018. 12:53h

Hercegnovsko preduzeće „Čistoća“ na gradsku deponiju Tisove grede na Ublima, koja je u fazi zatvaranja, dnevno prevezu i deponuju oko 40 tona otpada. Na toj deponiji sada se, osim komunalnog odlaže i građevinski i zeleni otpad.

Zbog povećanog otpada, u zimskim mjesecima dnevno se prikupljalo oko 25 tona, uvedene su dvije smjene - od četiri sata ujutro i jedna poslijepodne

Od ukupnih količina otpada za reciklažu izdvoje deset odsto: kartona, plastike, metala i drugih sekundarnih sirovina koji se pakuje u Reciklažnom centru.

U Čistoći su u toku pripreme za glavnu turističku sezonu u okviru koga radnici tog preduzeća obavljaju košenje pojasa uz magistralu, sređuju i farbaju boksove za kontejnere, čiste javna nezakupljena kupališta. Ovog vikenda bi u saradnji sa pripadnicima Službe zaštite i spasavanja trebalo da počnu pranje ulica i Šetališta.

Čistoća bi uskoro trebalo da dobije I dva specijalna vozila od dvanaest kubika za čiju nabavku je ovih dana raspisan tender. Nakon sezone planiraju od Igala do Meljina ugradnju novih poluzatvorenih kontejnera koji su šest puta većih kapaciteta od standardnih.

Bonus video: