Ministri odmaraju, radni dani za “odabrane”

Odluka Ministarstva rada predviđa da su državni, organi, lokalne samouprave... dužni da određene poslove obavljaju i za praznik
65 pregleda 0 komentar(a)
ministarsrstva, vektra, Foto: Zoran Đurić
ministarsrstva, vektra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.01.2012. 06:01h

Iako su 4. i 5. januar radni dani za mistarstva, šefovi ne rade nego njihovi službenici.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je odlukom od 29. decembra prošle godine preciziralo da su srijeda i četvrtak radni za ministarstva.

Ministri najvjerovatnije neće biti u svojim kabinetima do 9. januara, ali će zato njihovi službenici dežurati tokom dva dana, koja bi za sve trebalo da budu radni.

Odluka Ministarstva rada predviđa da “državni, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu”.

Tako Vlada i svi njeni resori imaju dežurne službenike, iako su rijetka ministarstva u kojima su na poslu pomoćnici ministara, sekretari ili čak i portparoli.

Šef Biroa za odnose s javnošću Vlade Olivera Đukanović rekla je “Vijestima” da se mora ostvariti minimum procesa rada, iako je Ministarstvo odlukom ostavilo prostora da pojedini službenici mogu spojiti do ponedjeljka, 9. januara.

“U svakom slučaju, dežurne službenike imamo u Birou u odnose sa javnošću, Generalnom sekretarijatu, kabinetu premijera”, kazala je Đukanović.

Bonus video: