Montenegro stars "ludi kamen" za mnoge zaposlene

Da to što su zajedno u braku i na poslu nije negativno uticalo na vezu, a kasnije ni na brak
358 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2012. 18:01h

Nakon višednevnog glamurozonog novogodišnjeg slavlja, kompanija “Montenegro stars hotel group” organizovala je i neobičnu proslavu za dio svojih radnika.

Suvlasnik kompanije Žarko Radulović odlučio je da u popularnom “Japanskom restoranu” hotela „Splendid” organizuje večeru za supružnike koji su se upoznali radeći u kompaniji. Uz svijeće, orijentalni meni i romantičnu muziku, prisjećali su se dana kada su, počinjući rad u kompaniji, upoznali svoje supružnike.

O tome da su hoteli „Splendid”, “Montenegro” i “Blu star”, koji posluju u okviru kompanije „Montenegro stars”, zaista bili „ludi kamen” za mnoge od zaposlenih, potvrđuje i podatak da od više od 570 zaposlenih čak 10 odsto čine oni koji su svoj profesionalni angažman, ali i emotivni život, vezali za tu najjaču hotelsku kompaniju u Crnoj Gori.

Da to što su zajedno u braku i na poslu nije negativno uticalo na vezu, a kasnije ni na brak, potvrđuju Ana i Dragan Marković.

Dragan je mašinski inženjer sa Cetinja i radi u tehničkoj službi kompanije od njenog osnivanja, a Ana je, nakon studija u Beogradu prvo zaposlenje, u računarskom sektoru, umjesto u rodnom Trebinju, našla u hotelu „Splendid” koji je tih dana otvoren.

Privatno i poslovno preplitanje

Upoznali su se, pričaju za “Vijesti” Markovići, 2007, postali drugovi, a potom, kako ističu, neplanirano počeli i vezu. Nakon toga je uslijedio zajednički život, tako da imaju višegodišnje iskustvo partnersko-poslovnog odnosa. Iako su dobijali razne savjete kad su razmišljali o tome treba li uopšte da rade zajedno, probleme u braku, kažu, nemaju.

”Kod nas je to išlo spontano. Desilo se”, kaže Ana.

„Postoje privatne stvari o kojim ja, ipak, ne bih raspravljao na poslu. Na primjer, šta ćemo jesti za večeru ili kad ćemo u sedmičnu kupovinu. Isto tako se trudimo da o poslu ne razgovaramo kod kuće, koliko god je moguće. To baš i nije lako, ali mi smo razvili mehanizam kako da nas takve stvari ne opterećuju”, objašnjava Dragan.

Ana kaže da se “privatno i poslovno stalno prepliću” i da je “to jednostavno tako”.

Ona je prošle godine proglašena za jednog od najboljih radnika kompanije “Montenegro stars”. Istu titulu već ove godine dobio je Dragan. Ana ističe da je bila veoma ponosna na supruga, ali, priznaje, i srećna jer joj je suprug uz novogodišnji poklon darivao i kovertu koju je dobio kao najbolji radnik, pa je novac ponovo “završio” u njenom novčaniku.

Dragana i Jovan Pićan su, kažu, dobijali razne savjete kad su razmišljali o tome kako je biti stalno zajedno - i u braku i na poslu. Međutim, tvrde da se nijesu na to mnogo obazirali i da problema nemaju. Ona je zadužena za kongresni bar na trećem spratu hotela „Splendid”, a njen suprug radi sprat više, na “Lobi baru”.

“Brak se ugrožava ako se zanemare vrijednosti zajedničkog života. To svakako nijesu novac, bogatstvo, dobra kuća ili dobar auto. Porodica je nešto više i važnije od svih tih stvari”, kaže Dragana.

Pravila se, priča, poštuju - privatno i poslovno treba da se razdvoji koliko god je moguće, a njima tako odgovara.

“Dobro je što zajedno odlazimo na posao i vraćamo se kući. Upućeni smo jedno na drugo u slučaju da se dogodi bilo kakav problem na poslu, a i kad treba da se ostane prekovremeno oboje to razumijemo. Možda korišćenje godišnjeg odmora u isto vrijeme može da bude problematično, ali i to se nekako riješi”, ističe Jovan.

U prethodnih pet godina uspješnu formulu zajedničkog života i rada pronašli su i Mitar i Stanka Ljepavić, koji rade u službi nabavke.

„Svaka veza zahtijeva trud oba partnera da bi se održala. I to svakog dana iznova, bez predaha. Bračni drugovi su jedno drugom najveća podrška, ali i najveći dobronamjerni kritičari. To doprinosi svestranijem razmatranju problema i kvalitetnijem odlučivanju”, saglasni su supružnici Ljepavić .

„Radimo u prestižnoj kompaniji i podižemo dvoje djece koja će se, možda, jednog dana zaposliti baš u ovoj kompaniji”, ističe Mitar.

Razmjena iskustava: Radulović i zaposleni

Radulović: Ima više prednosti

Suvlasnik kompanije Žarko Radulović kaže da je u vrijeme novogodišnjih praznika i slavlja, koje je sinonim i za darivanje, to bio logičan potez - prvenstveno način da se obilježi značajan statistički podatak kompanije koja radi duže od pet godina - 39 sklopljenih brakova.

„Hotel ’Splendid’ je mjesto odmora, ali i susreta najuticajnijih ljudi iz javnog života. Ali, mnogo mi je draže što su se kroz rad u ovoj kompaniji rodile emocije koje su sazrele u bračne veze. Kako brak utiče na posao ili posao na brak, ako radite sa svojim izabranikom, vjerovatno je pitanje koje muči sve one koji su u situaciji da se od partnera ne odvajaju ni na radnom mjestu. Moguće je da ima mana, ali ako je suditi po rezultatima, čini se da ima mnogo više prednosti i mogu da kažem da su se supružnici odlično snašli i u ulozi kolega”, navodi Radulović.

Galerija

Bonus video: